Utorak, 15. listopada 2024.

REKORDER VIKENDA Biciklist napuhao 2,70 promila

Djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom vikenda pojačano su nadzirali promet. Kako doznajemo iz policije, zabilježene su dvije prometne nesreće, a ukupno je utvrđeno 237 prometnih prekršaja.

Što se tiče prometnih nesreća, okolnosti uslijed kojih je do njih došlo bile su vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i nepropisna vožnja unatrag. U prometnim nesrećama dva vozača bila su pod utjecajem alkohola, dok mladi vozači nisu evidentirani kao počinitelji prometnih nesreća.

Što se tiče prometnih prekršaja, od njih 237 bilo je 37 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 119 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica, devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Iz policije poručuju da je tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač bio smještan u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a sedam vozača je bilo uhićeno te su prema četiri vozača provedeni žurni prekršajni postupci pri nadležnim sudom gdje su im izrečene novčane kazne i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 18:20 sati u Đurđevcu kod 49-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,70 promila.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak u 16:23 u Kenđelovcu kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 119 kilometara na sat iako je brzina prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Uz to, tijekom vikenda zatečeno je sedam recidivista, a kontrolirano je i 26 mladih vozača, a njih sedam počinilo je prekršaje.

Slušaj uživo
zatvori