Petak, 26. travnja 2024.

RASPORED UTAKMICA 4. HNL BJ-VT-KC Tehnika u Cvetkovcu domaćin Zdenki 91, kapetan Ernečić: Atmosfera je odlična, želimo sva tri boda

Prošlog je vikenda startala 4.HNL, ali bez Kloštrana koji su u samoizolaciji te će propustiti prva dva kola.

Ovog vikenda trebali su igrati s Pitomačom, ali to je zasada jedini odgođeni susret u ovoj ligi. Prvo kolo, Drnjančani su pali kod novaka u ligi Bilogorca u Velikom Trojstvu s 2:1, a ovog vikenda bit će slobodni jer je u ligi neparan broj klubova.

Ferdinandovčani su u 1. kolu gubili u Velikim Zdencima kod Zdenke s 2:0, ali su se uspjeli vratiti i zabiti petardu za veliko slavlje od 5:2. Heroj je bio Karan koji je zabio hattrick. Tijekom tjedna u Ferdinandovac je sletjelo veliko pojačanje u liku Begovića iz Pitomače, čovjeka koji je svojevremeno trčao i prvoligaškim travnjacima u dresovima bivšeg Varteksa i Hrvatskog Dragovoljca. Ovog vikenda kod kuće dočekuju Slatinu te očekuju još jednu pobjedu za odličan start u prvenstvo te iščekuju pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa u kojem dočekuju Ivančicu.

Graničar iz Legrada nakon rijetko viđenog poraza kod kuće od 5:0 protiv Tehnika Koprivnice, gostovat će u Daruvaru. Istoimeni domaćin prvo je kolo bio slobodan pa će mu ovo biti premijera u novoj sezoni. Dinamo iz Predavca kod kuće će dočekati Bilogorac iz Velikog Trojstva, dok Bilogora 91 u Grubišnom Polju dočekuje Garić iz Garešnice. Čazma će gostovati u Suhopolju nakon što su u prvom kolu pomalo neočekivano savladali Pitomaču rezultatom 4:1.

Mala promjena u mjestu i terminu odigravanja dogodila se kod utakmice Tehnika Koprivnice i Zdenke 91. Umjesto na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš, Tehnika će dočekati Zdenku u Cvetkovcu i to u nedjelju u 17:30. Promjena se dogodila zato što se na glavnom Gradskom stadionu popravlja glavni teren. Tehnika je zaredala dobre rezultate s čime žele nastaviti i ovog vikenda. Malo o utakmici i atmosferi u ekipi gradskog četvrtoligaša rekao nam je ponajbolji igrač i kapetan Tehnika Koprivnice, Luka Ernečić.

– Očekuje nas tekma protiv Zdenke, koju baš i ne poznajemo, ali smo prošle sezone gostovali tamo i doživjeli poraz, ali od onda su se i kod njih i kod nas dogodile promjene pa je ovo sasvim drugačija utakmica. Mali hendikep će nam biti to što ne možemo igrati na našem stadionu gdje se stvarno osjećamo “ko doma”, ali ovim putem još jednom zahvaljujemo Tehničaru iz Cvetkovca što nam je dopustio igranje na njihovom terenu koji je u izvrsnom stanju tako da će to definitivno pomoći da se što više osjećamo kao domaćini. Atmosfera u ekipi je odlična, pogotovo nakon dobrih utakmica u kojima smo izborili finale kupa i dobro ušli u prvenstvo prošle subote u Legradu. Možda smo se malo i umislili nakon tih pobjeda, ali trener Čiković smanjuje euforiju i mislim da ćemo u nedjelju biti na maksimalnom nivou. Ovim putem želim pozvati sve navijače da nas dođu podržati u nedjelju u Cvetkovec i pomoći nam u osvajanju tri boda – rekao je Ernečić.

zatvori