Subota, 4. svibnja 2024.

PRVA ŽNL Borac dočekuje Dravu, Bratstvo gost u Peterancu, Osvit protiv Prekodravca

Ako ste zaljubljenik u županijske lige, ovo će biti vaš vikend. Nakon otprilike pet mjeseci pauze sva županijska prvenstva vraćaju se na velika vrata. Nogometaši su odradili teške pripreme po izrazitim vrućinama te odigrali puno utakmica, tako da nema razloga da županijska nogometna karavana ne započne u odličnom ritmu.

Što se tiče sastava 1. ŽNL, Legradski Graničar je otišao u viši rang, dok je povratnik u Prvu ligu Sloga iz Koprivničkog Ivanca.

Glavni favoriti za prvo mjesto već tradicionalno će biti Borac Imbriovec i Bratstvo Kunovec. Mnoge ekipe su osnažile kadar (čit. Mladost Molve, Sloga KI, Osvit Đelekovec) te nas zasigurno očekuje zanimljivo prvenstvo u kojem će biti vrlo teško predviđati rezultate jer će biti mnogo izjednačenih ekipa i utakmica.

Prvo kolo na papiru neće donijeti neki derbi, ali bit će dobrih utakmica. U subotu na otvaranju prvenstva Miklinovčani će kod kuće dočekati Viktoriju iz Vojakovca. Mikli je u svoje redove doveo Matu Milasa iz Graničara Kotoribe, Juricu Kesera iz Tomislava Drnja te Marka Matijašca iz Borca i spremni dočekuju Vojakovčane uz nadanja kako će u prvome kolu ostvariti i prvu pobjedu.

Borac nakon ispadanja u kupu od Ferdinandovca ulazi u prvenstvo samo s jednim ciljem – osvojiti naslov prvaka. Prvi ispit na tom putu imat će u Velikom vrtu protiv Drave iz Novigrada koja za svojim kormilom ima novog trenera, Darka Napana. Doveli su i nekolicinu zanimljivih imena, među kojima se ističe Piragić, bivši junior zagrebačkih modrih.

Bratstvo će gostovati kod Peterančana i pokušati isprati gorak okus iz Cvetkovca kada su dobili deset komada. Tada su bili oslabljeni neigranjem par igrača, no ovog vikenda neće biti izgovora.

U svom klasičnom terminu, nedjelja ujutro, Đelekovčani će dočekati Prekodravac. Osvit bi po svemu sudeći trebao biti bolji nego u prošlosezonskoj prekinutoj sezoni, no to će tek morati dokazati na terenu.

Još jedan susret igra se u subotu i to u Molvama gdje domaćin Mladost i na svom Krbuljinu, pojačani Balalom i Belobrkom, dočekuju Lipu iz Hlebina.

Sloga KI pojačana dečkima sa zagrebačkog područja sigurno će pucati visoko. Prvi ispit imat će kod kuće, a testirat će ih Kalinovčani.

Posljednji susret bit će vrlo zanimljiv, u Sigecu se sastaju domaća Mladost i Tomislav Sv. Ivan Žabno.

Prva ŽNL – 1. kolo

Mladost Molve – Lipa
Osvit – Prekodravac
Borac – Drava NP
Miklinovec – Viktorija
Sloga KI – Kalinovac
Panonija – Bratstvo
Mladost S – Tomislav Radnik

zatvori