Petak, 26. travnja 2024.

POMOZIMO KARLU SOKAČU, STRADALOM MLADOM GOLMANU: HZZO ukinuo potporu za skupu rehabilitaciju

Karlo Sokač (19), talentirani vratar križevačkog Radnika koji je na Silvestrovo stradao u teškoj prometnoj nesreći, u novoj je borbi i to onoj u pronalasku sredstava za nastavak rehabilitacije.

Naime, Karlo je izgubio pravo na rehabilitaciju od HZZO-a, a sredstva obitelji Sokač se tope. Ako se ne pronađu sredstva, rehabilitacija će se morati prekinuti.

Nakon što se Karlov otac Davor požalio prijatelju na to kako mu sin mora prekinuti potrebnu rehabilitaciju jer nemaju novaca, na društvenim mrežama prijatelji obitelji, kolege glazbenici i Karlovi kolege vratari krenuli su u skupljanje potrebnih sredstava kako bi se Karlova rehabilitacija mogla nastaviti.

– Karlu je HZZO ukinuo toplice s 31. srpnja, uspjeli smo platiti do 28. kolovoza i sada smo skupili za još šest dana – kazao je Davor Sokač, Karlov otac.

Dodao je kako novaca više nemaju, a Karlo bi na rehabilitaciji trebao biti još najmanje tri mjeseca.

Sokač navodi da dan rehabilitacije u toplicama košta 620 kuna, ali obitelj si to više ne može priuštiti.

– Veliko hvala svima koju su pomogli i koji će na bilo koji način pomoći Karlu da se što bolje i što je moguće prije oporavi. Zahvaljujemo na svakom prilogu jer je rehabilitacija stvarno skupa – kazao je otac.

Istaknuo je da je Karlova majka uredila prostoriju prilagođenu osobama s invaliditetom u vrijednosti 150 tisuća kuna.

Spomenimo da prognoze na početku uopće nisu bile dobre. Naime, liječnici su na početku liječenje roditeljima rekli da Karlo vjerojatno više neće jesti, govoriti, pa čak ni disati samostalno, no Karlo ih je ogromnom voljom demantirao.

– Karlo danas uz poteškoće jede, priča, samostalno diše. Nadamo se čudu i da jednog dana ponovo stane na svoje noge. Oporavak teče sporo, mukotrpno vježba svakog dana. Počeo je micati palcem desne ruke i nadamo se da će se svi prsti vratiti u punu funkciju – naglasio je otac Davor.

Svi koji žele i mogu pomoći donacijom za liječenje Karla mogu to učiniti na njegov račun:

Karlo Sokač, Kalnička 64, 48260 Križevci
IBAN HR4223600003248916159 (Zagrebačka banka).
Za uplate iz inozemstva koristi se gore navedeni IBAN;
SWIFT: ZABAHR2X

zatvori