Subota, 27. travnja 2024.

Općina Legrad uspješno prijavila dva projekta

Općina Legrad u petak je uspješno prijavila dva projekta.

Jedan od projekata je 12. Europski piknik koji je prijavljen u sklopu programa “Europa za građane” čija vrijednost iznosi 25.000 eura. Bit će održan od 4. do 6. lipnja 2021. godine u Legradu, a okupit će 26 malih zajednica iz 13 europskih država. Program će biti posvećen jačanju Europe kroz diskusije o zajedničkoj prošlosti, ali i budućnosti te zajedničkim vrijednostima. Osim predavanja o važnim europskim temama, zajednice će se zbližiti kroz brojne aktivnosti kojima će predstaviti svoju kulturu i običaje.

Drugi projekt pod nazivom “Uređenje trim staze” Općina Legrad je uz pomoć Razvojne agencije PORA Koprivničko-križevačke županije prijavila u sklopu natječaja Programa ruralnog razvoja RH za tip operacije “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture”.

– Ukupna vrijednost iznosi oko 777.500 kuna, a projekt je prijavljen na Natječaj za provedbu Podmjere “Potpora ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava”. Cilj je promicanje i korištenje rekreacijskih, zdravstvenih i turističkih funkcija šuma te prirodne ljepote krajobraza što se želi postići izgradnjom trim staze čime bi se podigla svijest o zdravlju i očuvanju šuma – poručili su iz Općine Legrad.

Prijavitelj projekta je Općina, a projektnim ulaganjem predviđeno je uređenje postojeće prometnice, postava ukupno 13 različitih sprava za vježbanje na otvorenom, od kojih se neke postavljaju i više puta na dionici ukupne dužine oko 1750 metara i postava urbane opreme (samoposlužni servis za bicikle, stalak za bicikle, klupe i koševi za smeće).

Također, predviđena je postava pet edukativnih tabli s ciljem educiranja i informiranja o općekorisnim funkcijama šuma. Trim staza je namijenjena za javnu i društvenu uporabu, a projektom “Uređenje trim staze“ želi se poticati korisnike na aktivan odmor i rekreaciju, dok će obnova prometnice i izgradnja trim staze stvoriti dodatan sadržaj i poticaj za turističke posjete.

zatvori