Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Odlični rezultati natjecatelja Atletskog kluba Koprivnica na Žumberak Trailu

Odličan uspjeh postigli su članovi Atletskog kluba Koprivnica proteklog vikenda na međunarodnoj trail utrci Žumberak Trail, održanoj na području parka prirode Žumberak.

Utrka je imala četiri dužine staze: rekreativna od osam kilometara, kratka od 15 kilometara, duga od 38 kilometara i ultra od 50 milja, a koprivnički atletski klub imao je predstavnike u sve četiri.

Kako doznajemo iz kluba, u utrci od 50 milja koja je startala u subotu 22. kolovoza u ponoć u Sošicama, za AK Koprivnica nastupio je Beyamin Vuk i zauzeo ukupno peto mjesto, dok je u kategoriji M30 bio odličan treći.

Ivana Merc i Matija Antolaš utrkivali su se u utrci od 38 kilometara gdje je Antolaš zauzeo ukupno 28 mjesto (M30 18) dok je Merc zauzela 17. mjesto.

U utrci na 15 kilometra Vedran Veršić u kategoriji muškaraca bio je četvrti dok je u kategoriji M30 bio treći. Dijana Radotović u poretku žena zauzela je ukupno 19. mjesto (Ž40 8), Albert Rušak u kategoriji muškaraca zauzeo je ukupno 71. mjesto (MS 10), Dora Kovačić bila je 23. (ŽS 4), a Sonja Rušak našla se na 75. mjestu (Ž40 35).

U rekreativnoj utrci prvo mjesto među ženama osvojila je Vanja Rupčić, a Narcisa Jembrek 13. mjesto.

Cilj svih utrka bio je u Perivoju dvorca Erdody.

– Čestitke našim atletičarima na istrčanim utrkama s obzirom na to da su trčali na ekstremno visokoj temperaturi – poručili su iz kluba.

zatvori