Petak, 26. travnja 2024.

NK Tehnika-Koprivnica u nedjelju igra četvrtfinale Kupa, Čiković: Očekujem da se dobro ‘pofajtamo’

Igrači Nogometnog kluba Tehnika-Koprivnica sutra od 18 sati zaigrat će utakmicu četvrtfinala Županijskog kupa. U Kloštru Podravskom odmjerit će snage protiv tamošnje Mladosti.

Za koprivničku momčad to će biti prva natjecateljska utakmica nakon više od osam mjeseci stanke. Proljetne polusezone nije bilo zbog pandemije koronavirusa, pa su i okolnosti za sve nogometaše i klubove bile neobične i dosad nedoživljene.

– Ne znam kako su se snašli drugi, no zadovoljan sam kako mi radimo. Dosta nam je pomoglo što smo u ‘praznom’ razdoblju mjesec dana trenirali, nakon toga smo igračima dali dva slobodna tjedna, pa smo počeli s pripremama za novu sezonu. Lakše nam je na taj način pratiti ritam treninga – rekao je trener Tehnika-Koprivnice Tomo Čiković.

Želja za utakmicama je velika kod svih igrača, dodao je. – Jedva čekamo da počne, nadam se da nećemo u svemu tome izgorjeti.

Igrački kadar doživio je promjene, dojam je da je NK Tehnika-Koprivnica na papiru kvalitetnija nego prije.

– Meni papir ne mora uvijek biti pokazatelj stvari na terenu i u svlačionici. Najbitnije je da imamo karakterne dečke koji vole trenirati i raditi. Svi u klubu nadamo se boljim rezultatima nego u prošloj sezoni.

Što trener očekuje od prve utakmice četvrtfinala Županijskoga kupa koja se u nedjelju igra s braniteljem naslova Mladosti u Kloštru Podravskom i s kakvim bi rezultatom bio zadovoljan?

– Očekujem da se dobro ‘pofajtamo’ i ispoštujemo sve što smo radili na treninzima, a vezano na to bi trebao doći i rezultat. Bio bih zadovoljan da postignemo pogodak. Bilo bi dobro da imamo taj kapital, a ujedno bi bilo odlično da ne primimo gol. Dakle, bio bih zadovoljan s rezultatom 0:1 – zaključio je Čiković.

Dodajmo da se u preostalim susretima četvrtfinala Županijskog kupa sastaju Graničar Legrad i Ferdinandovac (subota, 18 sati), Bratstvo Kunovec i Tehničar Cvetkovec (nedjelja, 11 sati) te Borac Imbriovec i Radnik Križevci (nedjelja, 18 sati). Uzvratne utakmice igraju se tjedan dana kasnije.

zatvori