Petak, 26. travnja 2024.

NK Slaven Belupo krenuo s pripremama bez Krstanovića, Stipić: Veseli me što je ‘kostur’ ekipe ostao isti

Trener Tomislav Stipić i njegov stručni stožer jučer su na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš okupili nogometaše Slaven Belupa i startali s pripremama za novu sezonu.

Nakon šest dana odmora, Slavenaši su krenuli treninzima prvog dana kolovoza, baš na rođendan trenera Stipića. Prvi dan priprema, prvi kolovoza, četrdesetprvi rođendan.

– Ha, ha… neobičan je osjećaj da su se ovako sve jedinice poklopile, ali ja sam zaista jako sretan. Tu sam s ljudima s kojima svakodnevno radim, koje jako cijenim i zaista se jako ugodno osjećam svoj na svome.

Iza nogometaša Slaven Belupa tjedan je dana odmora, a u narednim danima nastavljaju se vrlo specifične pripreme koje će trajati tek 14 dana.

– Pokušali smo se u ovih nešto manje od tjedan dana u potpunosti ugasiti. Željeli smo zaboraviti nogomet koji nam nekad daje radost, a nekad probleme i ostaviti ga sa strane kako bismo se od danas ponovno upalili i krenuli dizati naš ‘procesor’ od prvog dana. Bit ćemo u Koprivnici cijele pripreme, gdje uopće možemo naći bolje uvjete nego ovdje? Zanimljivo je razdoblje pred nama, rekao bih izazovno, ali mi ćemo se pripremiti na najbolji mogući način i u meni prevladava osjećaj optimizma. Vjera je tu, samo moramo ići korak po korak.

Specifičnost nove sezone je i dugi prijelazni rok koji će trajati do sredine listopada.

– Veseli me što je ‘kostur’ ekipe ostao isti, a vjerujem da će momčad imati novo, ljepše i uspješnije, lice u novoj sezoni. Novi igrači koji dođu u našu svlačionicu ne smiju ugroziti povjerenje i pozicije igrača koji su se do sada dokazali. To će biti mladići koji će im svakodnevno morati biti ‘za vratom’ i stalno ih izazivati. S druge strane, potrebni su nam i igrači koji će donijeti dodatnu kvalitetu na pozicijama na kojima to nismo imali u posljednjoj sezoni. Ukratko, na nekim pozicijama nam je potrebna širina i raznoličnost, na nekima dodatna kvaliteta, a na nekima dodatan karakter.

Izvor: nk-slaven-belupo.hr

S obzirom na to da su pripreme tek krenule i da je prijelazni rok tek pred nama, teško je u ovom trenutku pričati o konkretnim ciljevima.

– Izletjeti s najavama, parolama i velikim ciljevima mislim da u ovom trenutku nije adekvatno. Mi smo sada u jednom procesu transformacije, doći će i dosta novih igrača tako da je teško već danas definirati cilj. Želim da što prije dođemo do 40 bodova tako da s ispadanjem nemamo baš ništa, a uz to da mladi igrači koji su prošle sezone ‘isplivali na površinu’ poput Gode, Bogojevića, Brkovića i Zirduma naprave novi korak prema naprijed. Želimo imati mladu i uspješnu momčad koja će biti ‘tvrd orah’ svima u ligi. Znamo da u HNL-u ima klubova koji su veći i jači, ali nikome se nećemo podrediti. Bit ćemo ponizni i ambiciozni, a kada u potpunosti definiramo kadar moći ćemo komunicirati konkretnije ciljeve.

Neke promjene u kadru već su se i dogodile. Po isteku ugovora, klub su napustili Božo Mikulić, Vinko Međimorec, Mateus Lima, Davor Lovren i Michele Šego.

– Još uvijek vodimo razgovore s ostalim igračima kojima je istekao ugovor. Jedan od njih je i Ivan Krstanović koji našu ponudu ima već dva mjeseca i kojeg smo jučer očekivali u klubu, ali se on nije pojavio. Možda ima neku bolju i adekvatniju ponudu što ja sasvim razumijem i ako je tako ja mu želim svu sreću. Želimo sa svima imati komunikaciju punu respekta i tako će uvijek u Slaven Belupu i biti – zaključio je Stipić.

(Slaven Belupo)

zatvori