Utorak, 30. travnja 2024.

Koprivnički šahisti uspješni na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Koprivnički šahisti bili su uspješni na kadetskom prvenstvu Hrvatske koje se ove godine održalo u Trogiru od 23. do 29. kolovoza.

Nastupilo je 197 sudionika u kategorijama do sedam, devet, 11, 13 i 15 godina, od kojih je šestero iz Koprivnice koji su osvojili dva pehara.

Najveći uspjeh ostvaren je u kategoriji do 13 godina gdje su koprivnički šahisti zauzeli odlično drugo, treće i šesto mjesto u konkurenciji 43 igrača. Emanuel Bunić natjecanje ja završio drugi sa 6,5 osvojenih bodova (iz devet partija), a trećeplasirani je bio Jan Horčička s istim brojem bodova, ali s nešto slabijim dodatnim kriterijima. Matej Zadro natjecanje je završio na šestom mjestu sa šest osvojenih bodova.

U kategoriji do devet godina Petar Dimač osvojio je osmo mjesto s osvojenih 5,5 bodova iz devet kola.

U kategoriji do 11 godina Pavao Bunić zauzeo je 15. mjesto, a Petar Štefanec 29.

Stručni stožer u sastavu Krunoslav Novosel, Jurica Srbiš, Matija Ostović i Hrvoje Matijević, pripremao je kadete za nastup na državnom prvenstvu. Nakon što su obustavljeni treninzi zbog koronavirusa za kadete su organizirani zajednički online treninzi.

Izvor: ŠŠK Koprivnica

Ove su godine koprivnički kadeti u Trogiru obranili ekipni naslov državnih prvaka školskih športskih društava, čime su uspješno zaokružili dosadašnji ciklus natjecanja. Do kraja godine nastupit će u drugom krugu Prve kadetske lige centar i Druge juniorske lige centar.

Na prvenstvu su zapažene rezultate ostvarili i ostali klubovi iz Koprivničko-križevačke županije. U kategorijama djevojčica do devet i 13 godina članice ŠŠK Konaki iz Novog Virja Agata Kokša i Petra Karij postale su državne prvakinje, isto kao i Ema Bevanda iz Đurđevca u kategoriji djevojčica do 15 godina.

Veliko iznenađenje priredila je Lana Car iz Sv. Ivana Žabna koja je osvojila drugo mjesto kod djevojčica u kategoriji do 11 godina.

Gabrijel Kapitanić iz ŠK Picok iz Đurđevca plasirao se na četvrto mjesto u kategoriji do sedam godina, a Eva Mihaljević i Petra Kovač iz Novog Virja osvojile su četvrto i peto mjesto u kategoriji djevojčica do 13 godina, dok je Filip Martić iz Križevaca natjecanje završio sedmi u kategoriji kadeta do 15. godina.

Odlazak kadeta na šahovsko prvenstvo Hrvatske omogućili su Zajednica športskih udruga Grada Koprivnice, Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije, Komunalac i Koprivničke vode.

zatvori