Subota, 27. srpnja 2024.

Jakšić na sastanku s učiteljima: Školska godina je pred vratima, ne možemo funkcionirati samo na temelju preporuka

Učiteljice i učitelji Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” održali su danas u dvorani Branimir sjednicu Učiteljskog vijeća.

Gordana Gazdić Buhanec, ravnateljica škole, istaknula je tri stvari koje će na neki način obilježiti školsku godinu pred nama, a to su epidemija koronavirusa, radovi na zgradi škole i početak jednog od niza projekata kojim će se jačati STEM područje.

– Započeli smo novi ciklus kojim idemo prema centru izvrsnosti. Dakle, započet će jedan od niza europskih projekata koje radimo u suradnji s gradom i drugim partnerima, a u kojima će se jačati STEM područje. Za našu školu izabrane su biologija i kemija – naglasila je ravnateljica.

Sjednici je prisustvovao i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, koji se osvrnuo na godinu iza nas.

– U novijoj povijesti ove zemlje i obrazovnog sustava nismo imali takvu školsku godinu. Prvo je bio dugotrajan štrajk, nakon toga došla je pandemija. Svaka vam čast što ste u svim tim okolnostima uspjeli privesti školsku godinu kraju te na najbolji mogući način u tom okviru ju završiti – istaknuo je gradonačelnik.

Što se tiče nove školske godine, Jakšić je istaknuo da će uskoro imati sastanak sa svim ravnateljicama i ravnateljima te da će imati apsolutnu podršku Gradske uprave. Ipak, čini mu se da je još puno otvorenih pitanja kada je riječ o školskoj godini pred nama.

– Nadam se da će s približavanjem nove školske godine doći do jednog klika i da će netko preuzeti odgovornost ili jednostavno kazati da neće preuzeti odgovornost. Svaka općina, svaki grad, svaka županija imaju svoju epidemiološku sliku pa ovlastite nas kao redovne gradske stožere civilne zaštite da uz ravnatelje imamo tu mogućnost preuzeti odgovornost i vidjeti kako na najbolji mogući način odgovoriti ovoj krizi, da škola normalno funkcionira – rekao je Jakšić.

Gradonačelnik se dotaknuo i Nacionalnog stožera civilne zaštite, kazavši kako zemlja ne može funkcionirati isključivo na temelju preporuka.

– Doista bi nam puno značilo da ili netko preuzme odgovornost za sve odluke ili da nam se ostavi prostora da po epidemiološkim uvjetima i situaciji možemo donositi naše lokalne mjere, za koliko-toliko normalno funkcioniranje – zaključio je gradonačelnik.

zatvori