Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Koprivnički Bregi, načelnik Hudić: Ovo nam je jedna od najuspješnijih godina

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Društvenom domu u Glogovcu danas je nastavljena proslava Dana Općine Koprivnički Bregi.

Sjednici su prisustvovali brojni uzvanici među kojima i načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te predsjednik Općinskog vijeća Darko Sobota koji je otvorio svečanu sjednicu.

Načelnik Mario Hudić se na početku svog govora zahvalio svim gostima što su svojim dolaskom uveličali ovaj svečani dan.

– Kakva je god bila situacija život ide dalje, to pokazuje i današnji događaj na kojem smo se svi skupa okupili. Protekla godina jedna je od najuspješnijih, ako ne i najuspješnija godina u povijesti Općine Koprivnički Bregi – istaknuo je načelnik.

Snimio Valentino Štefanek.

Dodao je kako mu je izrazito drago što se i u novonastalim okolnostima može puno raditi.

– Razlog svim tim uspjesima je to da smo i u normalnim vremenima racionalno brinuli o našim sredstvima te planirali pažljivo. Upravo se to pokazalo kao dobar model jer u ovoj godini nismo zaustavili ni jedan projekt – naglasio je.

Načelnik je istaknuo kako i kapitalni projekti slijede nit vodilju, a to je ravnomjerni razvoj svih dijelova Općine.

– Između ostaloga, spomenimo kako je završen pješačko-biciklistički most u Koprivničkim Bregima, asfaltirana je i jedna nova ulica, u tijeku je i izgradnja ograde kod mrtvačnice. Osim toga u Glogovcu je završena dugoočekivana pješačko-biciklistička staza uz magistralu te je u tijeku izgradnja parkirališta kod groblja u Glogovcu. Jeduševac je kruna cijelog investicijskog vala, izgradnja kanalizacijske mreže te pomalo neplanirano asfaltiranje cijele dionice u Jeduševcu – istaknuo je načelnik.

Naglasio je kako je vrijednost svih tih projekata više od osam milijuna kuna, dok je proračun Općine malo veći od pet milijuna kuna.

– Veliki je uspjeh investirati u kapitalne projekte duplo više od izvornog proračuna Općine. U nekim projektima nismo prošli, ali nadam se da ćemo te projekte uspjeti prijaviti u narednom razdoblju – kazao je Hudić te se na kraju zahvalio svim stanovnicima na potpori te svim poslovnim partnerima i ljudima koji su pomogli u prošlogodišnjim projektima.

Nakon načelnika, okupljenima su se obratili i Melita Samoborec te Ratimir Ljubić koji su čestitali načelniku na provedenim projektima te zaželjeli puno sreće u narednom razdoblju.

Nakon svečanog dijela uslijedila je prigodna zakuska za sve goste.

 

zatvori