Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Slavenaši vodili cijelo drugo poluvrijeme, a onda u završnici poraženi od Gorice

Nogometaši Slaven Belupa u drugom su kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali poraz od Gorice. Na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš rezultat je bio 1:2, a jedini pogodak za koprivničku momčad postigao je Glavčić. Bio je to njegov prvijenac u Slavenovom dresu.

Današnji susret počeo je malom svečanošću. Naime, nakon 23 godine provedene u klubu, doktor Eduard Rod danas je posljednji put sjedio na klupi koprivničke momčadi. Zbog obujma posla kojeg obavlja više neće biti na utakmicama Slaven Belupa, ali, kako je sam rekao, zauvijek će ostati veliki navijač koprivničkog prvoligaša. Prigodan poklon uručio mu je tehnički direktor kluba Robert Kerovec te mu se zahvalio za sve što je učinio za Slaven Belupo.

Trener Tomislav Stipić u odnosu na prošlotjedni sastav protiv Osijeka napravio je dvije promjene u prvom sastavu. Umjesto Brkovića i Boakyea od početka su zaigrali Glavčić i Knoll.

U prvih 15-ak minuta vidjeli smo po jedan dobar udarac iz daljine s obje strane. Za koprivničku je momčad pokušao Goda, a za Goricu Špikić, ali su oba bila neprecizna. U 16. minuti opasno je tukao Lovrić, ali je bio zamalo neprecizan. Odgovorio je Slaven sa svojom najboljom prilikom s druge strane. Nakon jednog kornera Soldo je vratio loptu prema golu gostiju, a domaći su napadači bili zamalo prekratki i tako propustili pospremiti ju u gol s pet metara udaljenosti. U 37. minuti Babecov udarac glavom otišao je pokraj lijeve vratnice. Četiri minute kasnije vrhunski centaršut Glavčića pronašao je Krstanovića koji nije bio dovoljno precizan iz idealne situacije. Kada se činilo da nećemo vidjeti golove u prvih 45 minuta, Etoundi je u sudačkoj nadoknadi ukrao jednu loptu i savršeno uposlio Glavčića koji koristi situaciju jedan na jedan s Kahlinom i zabija svoj prvijenac za 1:0.

U nastavku je prva zaprijetila Gorica. Ponovno je Lovrić pokušao iz daljine, ali je Filipović bio siguran. Pokušao je i Čanađija, no nije bio precizan. U 68. minuti koprivnička je momčad povukla odličnu kontru. Bačelić Grgić pronašao je Glavčića čiji odličan udarac iskosa s lijeve strane brani Kahlina. Pokušao je odmah i Boakye glavom, ali je tukao iznad grede. Petnaest minuta prije kraja utakmice veliku je priliku imala koprivnička momčad. Lulić je nakon jedne kontre ostavio loptu za Krstanovića koji iz idealne situacije loptu šalje iznad grede. U 77. još jedna vrhunska šansa za Slaven, ali ovaj puta Bogojević nije uspio matirati Kahlinu u situaciji jedan na jedan. Gorica je izjednačila u 86. minuti kada je Mudrinski zabio za 1:1. U 90. minuti isti je igrač zabio za 1:2.

U idućem kolu Slaven Belupo gostuje u Splitu kod Hajduka. Utakmica na Poljudu igrat će se u subotu s početkom u 20:05.


2. kolo HT Prve lige

Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš 22.08.2020.

NK Slaven Belupo – HNK Gorica 1:2 (1:0)

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, Soldo – Bogojević, Glavčić (od 76. Brković), Bačelić Grgić (od 76. Mlinar), Lulić, Goda – Knoll (od 38. Krstanović (od 90. Zirdum)), Etoundi (od 46. Boakye). Trener: Tomislav Stipić.

HNK GORICA: Kahlina – Muhammed, Steenvoorden, Krizmanić, Čabraja – Špikić (od 46. Dvorneković), Babec, Čanađija (od 58. Mudrinski), Kalik (od 90. Moro), Lovrić (od 69. Mitrović) – Ndiaye (od 69. Doka). Trener: Valdas Dambrauskas..

Suci: Marin Vidulin (Kanfanar), Robi Kezele (Rijeka), Luka Pajić (Rijeka), Marko Cestarić (Sisak).

VAR: Ivan Vučković (Zagreb) AVAR: Borut Križarić (Čakovec)

Delegat: Damir Bogdanović (Vukovar)

Kontrolor: Branko Bajić (Split)

Žuti kartoni: (Slaven Belupo); Kalik 81′ (Gorica)

Crveni kartoni: (Slaven Belupo); (Gorica)

Strijelci: 1:0 Glavčić 45′, 1:1 Mudrinski 86′, 1:2 Mudrinski 90′

(NK Slaven Belupo)

zatvori