Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Slaven Belupo remizirao na otvaranju sezone u Osijeku

Nogometaši Slaven Belupa u prvom su kolu Hrvatski Telekom Prve lige remizirali s Osijekom. Na teškom gostovanju u osječkom Gradskom vrtu rezultat je bio 0:0, pišu službene stranice kluba.

Trener Tomislav Stipić odlučio se od prve minute na teren poslati Filipovića na golu, Božić, Paracki i Soldo zaigrali su u posljednjoj liniji, dok su na bokovima zaigrali Bogojević i Goda. Trolist u veznoj liniji činili su Glavčić, Bačelić Grgić i Lulić, dok su u napadu od početka krenuli Etoundi i Boakye.

Živo je krenulo od samog početka. U prvih 15 minuta obje su momčadi opasno prijetile. Žaper s jedne strane, a Bogojević i Brković s druge, ali su golmani i obrane bile na visini zadatka. U 27. minuti odlično je centrirao Lulić, a Boakyev udarac glavom otišao je tik iznad grede. Tri minute kasnije Škorić je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Do kraja poluvremena naša je momčad zaprijetila još dva puta. Udarcima Bačelić Grgića i Lulića nedostajalo je malo preciznosti pa se na poluvrijeme otišlo bez pogodaka.

Prvi je u nastavku zaprijetio Lulić. Pokušao je s 15-ak metara, ali je pucao pokraj vratnice. U 80. minuti najbolja prilika susreta. Glavčić je centrirao iz kornera, a Knollov udarac glavom završio tik uz vratnicu. Do kraja utakmice naša je momčad pokušala doći do sva tri boda, ali nije uspjela. Glavčić je u sudačkoj nadoknadi odlično pucao, no nedovoljno precizno.

U idućem kolu naša će momčad ugostiti Goricu na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš. Utakmica će se igrati u subotu s početkom u 17:55.


15. kolovoza 2020. – 1. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Gradski vrt, Osijek

NK Osijek – NK Slaven Belupo 0:0 (0:0)

NK OSIJEK: Ivušić – Silva, Škorić, Majstorović, Talys – Žaper, Jugović (od 90. Guti) – Ndockyt (od 85. Todorovski), Pilj (od 85. Kleinheisler), Grezda (od 68. Beljo) – Špoljarić (od 46. Lončar). Trener: Ivica Kulešević.

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, Soldo – Bogojević, Lulić, Bačelić Grgić, Brković (od 46. Glavčić), Goda – Etoundi, Boakye (od 65. Knoll). Trener: Tomislav Stipić.

Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Bojan Zobenica (V. Gorica), Robi Kezele (Rijeka), Marko Matoc (Zaprešić)

VAR: Ivan Vučković (Zagreb), AVAR Vedran Đurak (Stupno)

Delegat: Antun Valić (Sl. Brod)

Kontrolor: Vlado Svilokos (Sisak)

Strijelci:

Žuti karton: Škorić 26′, 30′, Majstorović 70′ (Osijek); Bačelić Grgić 48′, Glavčić 67′, Lulić 87′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: Škorić 30′ (Osijek); (Slaven Belupo)

(NK Slaven Belupo)

zatvori