Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Polaganjem vijenaca i svetom misom obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Koprivnici su jutros kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim hrvatskim braniteljima stradalima u Domovinskom ratu.

U ime Koprivničko-križevačke županije vijenac su položili župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te predsjednik županijskog Odbora za branitelje i član Županijske skupštine Siniša Pavlović, a u ime Grada Koprivnice predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal i gradski vijećnik Goran Kovačić.

Vijence su uz svečani postroj MUP-a Policijske uprave koprivničko-križevačke položila i izaslanstva Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja te predstavnice udruga roditelja, udovica i djece hrvatskih branitelja, MORH-a i MUP-a koju je predvodio načelnik PU koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac, te predstavnici županijskih udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata.

Nakon minute šutnje za sve stradale branitelje i polaganja vijenaca te molitve, prisutnima se obratio župan Darko Koren koji je svim građanima Hrvatske i stanovnicima Koprivničko-križevačke županije čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

– Obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja s ponosom se prisjećamo veličanstvenih povijesnih trenutaka u stvaranju slobodne i suverene Hrvatske. Danas posebnu zahvalnost iskazujemo svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u temelje naše države, njihovim obiteljima koje su podnijele veliku žrtvu te svim stradalnicima iz Domovinskog rata. Branitelji su uspostavili čvrst temelj nakon kojeg smo svi zajedno doprinijeli u izgradnji našeg doma, slikovito rečeno, prekrasne kuće koja je danas stabilna i lijepa. Na nama je da je i dalje uređujemo, posebno iznutra kako bi odnosi između nas bili što bolji. Vjerujem da svi zajedno to želimo i da ćemo dati svoj doprinos u tom ostvarenju – istaknuo je župan u prigodnom govoru.

Nakon polaganja vijenaca u kapeli svetog Florijana održana je misa zadušnica koju je predvodio policijski kapelan Policijske kapelanije Svetog Marka Križevčanina vlč. Ozren Bizek.

(Koprivničko-križevačka županija)

zatvori