Petak, 26. travnja 2024.

Ljubić: Zadovoljni smo rezultatima upisa u srednje škole, posebno velik interes za trogodišnja zanimanja

Iz Koprivničko-križevačke županije poručili su da su završeni upisi u prve razrede srednjih škola te su pristigli rezultati ljetnog upisnog roka.

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić istaknuo je da su zadovoljni rezultatima jer je ove godine bio jako dobar odaziv učenika koji su iskazali velik interes za programe i zanimanja koje su naše škole ponudile.

– Posebice je velik interes za trogodišnja strukovna zanimanja koja su tražena i više nego proteklih godina, a najvažnije je da niti jedno zanimanje u našim školama nije ostalo nepopunjeno, da su škole ostale na planiranom broju razrednih odjela i na planiranom broju zanimanja, odnosno ništa nije ukidano. U školama kojima je osnivač Županija ove su godine planirana 1033 slobodna mjesta u 51 razrednom odjelu, vjerujem kako će sva biti popunjena nakon jesenskog upisnog roka – rekao je Ljubić.

Što se rezultata ljetnog upisnog roka tiče, Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac je u potpunosti popunjena dok u Strukovnoj školi Đurđevac još ima mjesta u zanimanjima ekonomist, pomoćni kuhar i slastičar te konobar. U Gimnaziji “Fran Galović” Koprivnica mjesta još ima u jezičnoj gimnaziji, u Obrtničkoj školi Koprivnica slobodnih mjesta ima u zanimanjima mesar, pekar, pomoćni cvjećar i pomoćni pekar. Srednja škola Koprivnica i Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci popunile su sva mjesta u školskim programima, a u Srednjoj gospodarskoj školi Križevci mjesta je ostalo u zanimanjima mljekar, voćar-vinogradar-vinar i vrtlar. U Srednjoj školi “Ivan Seljanec” Križevci slobodnih mjesta za jesenski upisni rok preostalo je u zanimanjima pomoćni kuhar i slastičar, krojač, tesar i zidar.

Dodajmo i da je prema Odluci o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021 objava okvirnoga broja slobodnih mjesta za jesenski upisni rok planirana 1. kolovoza, dok će službena objava slobodnih mjesta za jesenski upisni rok biti dostupna 12. kolovoza.

zatvori