Subota, 27. travnja 2024.

VIDEO Anna Moor ima antiljetnu pjesmu: ‘Blizu vode’ je put prema neistraženom

Svjetlo dana ugledala je antiljetna pjesma ‘Blizu vode’ Anne Moor, iza koje se krije Koprivničanka Romana Pavliša.

– Pjesma je nastala prilikom velike promjene u mom životu; bijeg od dobro poznate i sigurne okoline, početak sasvim novog ciklusa i prilagodba dosad nepoznatom načinu života. Tematika pjesama uvijek je vezana uz putovanja, a “Blizu vode” je put prema neistraženom, gdje je jedina destinacija promjena i novi početak – objašnjava autorica.

Autorica teksta, glazbe i aranžmana je Anna Moor, za produkciju i mastering zaslužan je Marin Hraščanec, gitaru je odsvirao Ivan Vidović, back vokale otpjevali su Helena i Rajnard Hraščanec, a Arunawa Shonai Chaterjee, indijski jazz pijanist, odsvirao je syntheve te se na taj način ostvarila i zanimljiva hrvatsko-indijska suradnja. Za vizualni identitet zaslužna je Marija-Izabela Rajić.

Spot u režiji Dinka Šimca sniman je u Istri.

Foto: Anna Moor PR

– Spot je nastao gotovo spontano. Imali smo ideju, ali ne i lokaciju sve dok nismo naišli na napuštenu vilu uz more u Istri. Sama lokacija nas je inspirirala da razradimo ideju i sljedeći dan smo bili spremni za snimanje. Spot, kao i pjesma, govori o završetku jedne faze i najavljuje početak druge. Kako se Anna Moor kroz život puno selila, svako mjesto na kojem je živjela postalo je dom. U spotu smo kroz prirodnu katastrofu prikazali rušenje tog doma koji je doista bio Blizu vode, kraj faze života na moru za Romanu koja prije toga nikad nije voljela plažu, sunce i ljeto – kazao je.

zatvori