Četvrtak, 25. travnja 2024.

U Koprivničko-križevačkoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako u Podravini i Prigorju danas nema novooboljelih od koronavirusa. Na području županije trenutno je šest aktivnih slučajeva COVID-19, a sve su osobe na kućnom liječenju.

U samoizolaciji je ukupno 20 osoba, od kojih je 16 kontakata ranije pozitivnih osoba, dok su četiri osobe pod spomenutom mjerom radi povratka iz stranih zemalja. Od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja od koronavirusa.

Stožer poziva sve građane da se i dalje odgovorno ponašaju i da se pridržavaju odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, svih općih te najnovijih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na sprečavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja raznih manifestacija, izvedbi i programa. Održavanje fizičke distance, higijenskog standarda i dezinfekcije, nošenje zaštitnih maski bitno je kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te kako bi se time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana, poručuju iz Stožera.

(Koprivničko-križevačka županija)

zatvori