Nedjelja, 28. travnja 2024.

Nikola Vezijak, trener u Školi nogometa Grada Koprivnice: Trebamo biti ustrajni i boriti se za ono što je dobro

Nikola Vezijak nogometom se počeo baviti sa sedam godina. Prošao je kompletnu Školu nogometa Slavena Belupa te je kao izlazni junior pristupio Graničaru iz Legrada.

Nakon toga nastupao je za Tehniku, Tomislav iz Drnja i Miklinovec, a trenutačno je član Rudara iz Glogovca.

– Najznačajniji uspjesi u karijeri bili su mi osvajanje četvrtog mjesta na završnici Kupa Hrvatske sa Slavenom Belupom, kad smo svladali tada jaki Varteks za plasman na završni turnir, te osvajanje naslova prvaka Druge županijske nogometne lige s Tomislavom iz Drnja i Miklinovcem – rekao je Nikola Vezijak.

Što te privuklo trenerskom poslu?

– Ljubav prema nogometu. Zapravo, oduvijek sam znao da jednog dana želim biti trener. Svjestan sam da mi se igračka karijera bliži kraju, zbog toga sam želio ostati u nogometu kao trener te prenijeti svoje igračko iskustvo i znanje na mlađe naraštaje. Trenerskog iskustva nemam, no toga se ne plašim. Znam da moram puno raditi na sebi kao treneru, i sretan sam što mi se pružila prilika koju ne shvaćam olako. Nositelj sam UEFA C trenerske licence.

Kakva su tvoja očekivanja u Školi nogometa Grada Koprivnice?

– Očekivanja su mi velika. Riječ je o odličnoj inicijativi tri koprivnička amaterska kluba, ali svaki početak je težak. Zato trebamo biti ustrajni i boriti se za ono što smatramo da je dobro svojim radom i zalaganjem. Nadam se najboljem – rekao je na kraju Nikola Vezijak.

(Škola nogometa grada Koprivnice)

zatvori