Petak, 26. travnja 2024.

Nenad Oštrkapa, trener u Školi nogometa Grada Koprivnice: Djeci je potrebno vrijeme provedeno vani, a ne unutra

Nenad Oštrkapa jedan je od trenera u Školi nogometa Grada Koprivnice.

– Kao i svi klinci s područja grada i okolice, nogomet sam počeo igrati u Slaven Belupu. Imao sam imao sreću što mi je prvi trener bio pokojni Kemo Bogdanović, legenda Hajduka i Slavena. Istaknuo bih i trenerske idole Branka Plešea i Peru Sabolića. Prošao sam sve mlađe uzraste Slavena i Koprivnice te čak četiri puta sudjelovao na završnici prvenstva Hrvatske – rekao je Nenad.

Nakon juniorske karijere, proveo je tri sezone u tadašnjem trećeligašu Omladinac Slogi iz Herešina.

– Tamo sam stekao ogromno iskustvo u seniorskom nogometu. Nakon toga kraće vrijeme sam bio u GOŠK-u iz Gotalova, da bih kasnije igrao u možda najboljoj ekipi tog doba, u Nogometnom klubu Močile, gdje smo pod vodstvom vizionara Branka Čmelješevića osvojili Drugu županijsku ligu i ostvarili najveći uspjeh kluba. Potom sam se vratio u Omladinac, gdje sam i završio igračku karijeru.

Uprava Omladinca nagovorila ga je da završi tečaj za trenersku C licencu, a prvo trenersko iskustvo imao je u Jedinstvu iz Pustakovca.

– Nakon godine dana preuzeo sam U-11 momčad Močila. Veseli me rad s djecom i zbog toga sam se najviše i počeo baviti trenerskim poslom. Uživam u radu s djecom, i trenutačno me ne zanima seniorski nogomet.

Što očekuješ u Školi nogometa Grada Koprivnice?

– Od Škole nogometa Grada Koprivnice očekujem jedan novi, drugačiji pristup radu s djecom. Djeci je potreban jedan pedagoško-psihološki pristup, određeno vrijeme provedeno vani, a ne unutra. Nije najbitnije djecu naučiti igrati nogomet, bitno ih je kroz igru naučiti da postanu spremni za život koji ih čeka, da nauče funkcionirati u grupi, sve u svemu da budu i bolji ljudi. Svako dijete će kod nas dobiti priliku i nitko neće biti zapostavljen – zaključio je Nenad Oštrkapa.

(Škola nogometa Grada Koprivnice)

zatvori