Petak, 26. travnja 2024.

Policija uhvatila skupinu mladića s koprivničkog područja koji su prodavali i drugima davali razne droge

Koprivnička policija kazneno je prijavila sedmoricu mladića zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanja trošenja droga. Riječ je o dvojici 17-godišnjaka, dvojici 18-godišnjaka, dvojici 19-godišnjaka i jednom 20-godišnjaku s koprivničkog područja.

Prema kriminalističkom istraživanju koje su proveli policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke, sumnja se da su oni u posljednja dva mjeseca prodavali i davali drugim osobama razne vrste droga: marihuanu, ecstasy, sintetske kanabinoide i amfetamin. Klijentice i klijenti bile su im brojne punoljetne i maloljetne osobe na koprivničkom području kojima su omogućavali prostor i poticali ih na korištenje droga.

Tijekom pretraga stambenih i drugih prostorija policija im je oduzela 41,46 grama marihuane, 0,36 grama sjemenki indijske konoplje, 1,5 grama sintetskog kanabinoida, 1,2 grama amfetamina, 0,55 grama ecstasyja, dvije ručne drobilice i digitalnu vagu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droga protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku, priopćili su iz PU koprivničko-križevačke.

zatvori