Izvor: Županijska komora Koprivnica
Osnivačka sjednica Sekcije za zaštitu okoliša Županijske komore Koprivnica održana je jučer elektroničkim putem.

Za predsjednicu je izabrana Ivana Jambrek iz tvrtke Belupo, a zamjenica je Irena Jakopanec iz tvrtke Rasco.

Iz Komore poručuju da je Sekcija osnovana s ciljem pružanja stručne potpore članicama u rješavanju problema iz područja zaštite okoliša, kao i promicanja njihovih zajedničkih interesa pred nadležnim institucijama.

Dodaju da sekcija okuplja predstavnike tvrtki članica Županijske komore Koprivnica koji obavljaju stručne poslove zaštite okoliša u svojim tvrtkama te tvrtke registrirane za djelatnosti gospodarenja otpadom, opskrbe vodom, uklanjanjem otpadnih voda i sanacije okoliša. Sekcija je ujedno i dio Zajednice za zaštitu okoliša koja djeluje u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Tijekom rasprave o aktualnoj problematici istaknuti su problemi vezani uz zbrinjavanje određenih kategorija otpada. Predstavnici komunalnih poduzeća posebno su istaknuli problem zbrinjavanja otpadnog tekstila, plastike te višeslojne ambalaže.

Predstavnici tvrtki upoznati su s mogućnošću korištenja Burze otpada koja se nalazi na platformi Digitalna komora.

Dodajmo i da je radi unaprjeđenja recikliranja i poboljšavanja sustava, Hrvatska gospodarska komora pristupila pripremi Minimalnih tehnoloških zahtjeva za otpad, odnosno sekundarni materijal kako bi se on što lakše vratio u proizvodne procese.