Ilustracija / izvor: novigrad-podravski.hr
Općina Novigrad Podravski za transparentnost proračuna ove je godine dobila ocjenu izvrstan.

Podaci su to Instituta za javne financije, odnosno istraživanja “Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2019. – travanj 2020”.

U Općini napominju kako su i prošle godine ocijenjeni ocjenom izvrstan dok su 2015., 2016. i 2017. godine zaslužili dvojku, 2018. četvorku.

OGLAS
Naša, podravska lista za županiju: nositelj liste Ivan Pal. HSS i nestranački kandidati

– Drago mi je da je većina naših susjeda također u gornjem rangu transparentnosti i što se transparentnost prikaza proračuna na nivou Hrvatske popravlja. Ali, koliko znam, još uvijek smo jedina Općina koja javno objavljuje trošenje proračunskog novca (Institut, Ministarstvo i sl. nemaju takve podatke). Volio bih da me netko demantira i objavi da ima još takvih općina i koje su to. Napominjem da svi koji imaju pristup internetu mogu vidjeti naše isplate iz proračuna – napisao je na svojoj Facebook stranici načelnik Općine Zdravko Brljek.  

“Proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije. Na temelju njih, građani se mogu angažirati i, između ostalog, utjecati i na efikasnost prikupljanja i trošenja proračunskih sredstava, na odgovornost Vlade i vlasti lokalnih jedinica, kao i na smanjenje mogućih koruptivnih radnji”, poručuju iz Instituta.