Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da su pristigli rezultati testiranja uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzetih iz opće populacije u posljednja 24 sata.

Testirano je 45 uzoraka te je potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19 na području županije. Riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe.

Na području županije trenutno je šest aktivnih slučajeva bolesti COVID-19, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja zaraze koronavirusom.

OGLAS
Naša, podravska lista za županiju: nositelj liste Ivan Pal. HSS i nestranački kandidati

Stožer poziva sve stanovnike da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, svih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija te da primjenjuju fizičku distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju i nose zaštitne maske kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

(kckzz.hr)