Petak, 26. travnja 2024.

Novi podaci: U Hrvatskoj 92 novooboljele osobe, velika većina iz poznatih žarišta, više od 5000 ljudi u samoizolaciji

142. je dan epidemije koronavirusa u Republici Hrvatskoj

U protekla 24 sata u Hrvatskoj su potvrđena 92 nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Ukupan broj potvrđenih oboljenja od početka epidemije u Hrvatskoj tako je porastao na 3.953. Od toga su aktivna 1.204 slučaja, a 2.639 osoba se oporavilo.

>> Županijski stožer: U posljednja 24 sata testirano 40 uzoraka sa sumnjom na koronavirus, svi nalazi negativni

Do sada su testirane 97.724 osobe, od toga 1.804 u posljednja 24 sata.

U bolnicama su na liječenju 132 osobe, a 5 ih je na respiratoru. Od jučer nije bilo preminulih i njihov je ukupan broj i dalje 120.

U samoizolaciji su 5.002 osobe. Broj zdravstvenih djelatnika pozitivnih na koronavirus je 83, a 498 ih je u samoizolaciji.

Kako je pojasnio ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, broj novooboljelih danas je nešto veći, no gotovo svi ti slučajevi vezani su uz već poznate pozitivne osobe i nema novih žarišta zaraze.

Također, od danas maske moraju nositi i zaposlenici trgovačkih društava i ustanova u kojima se radi sa strankama, kao i stranke koje im dolaze. Maske moraju imati i zaposlenici u svim uslužnim djelatnostima u kojima se ostvaruje bliski kontakt sa strankama. To se odnosi primjerice na pošte, banke, šaltere MUP-a, frizere, pedikere i druge djelatnosti. Ranije je to bila preporuka, a sada je odluka.

zatvori