Petak, 26. travnja 2024.

Koprivnički gimnazijalci odlični na državnoj maturi, prvi na listama za upis na sedam fakulteta

Nastavna godina koja je iza nas bila je prilično turbulentna. Epidemija koronavirusa, osim u nastavnom procesu, donijela je i neke promjene u pisanju ispita državne mature u odnosu na ranije godine.

Ravnatelj Gimnazije “Fran Galović” Vjekoslav Robotić rekao je Radio Dravi da je godina bila očito drugačija od drugih:

– Tome smo se morali prilagoditi svi u ovom trokutu obrazovanja, učenici, roditelji, ali i sama škola odnosno profesori te mislim da smo to svi zajedno uspješno i napravili. Što se tiče pisanja i načina održavanja mature, to je sve bilo gotovo nepromijenjeno osim toga što učenici 4. razreda nisu u ispitu imali gradivo drugog polugodišta te školske godine – rekao je Robotić.

Koprivnički gimnazijalci i ove su godine bili odlični. Robotić je rekao da je ove godine ispitima državne mature pristupilo 158 učenika, a njih 153 uspješno je položilo državnu maturu.

– Među ovih 153 učenika koji su položili državnu maturu ima niz onih koji su ju uspjeli položiti s odličnim uspjehom. Želio bih posebno pohvaliti jednog učenika koji je po meni bio najuspješniji, a to je Luka List koji je sve ispite državne mature uspio položiti s odličnom ocjenom. Uz njega, odličnima su se na maturi pokazali i Ozana Brkić, Katja Homar, Marko Jalšavec, Ines Kolar, Katja Sertić, Ana Uremović, ali i niz drugih učenika koji svojim radom pozicioniraju našu školu u top 10 škola u Hrvatskoj – pohvalio ih je Robotić.

Vjekoslav Robotić
Vjekoslav Robotić. Snimio Marko Posavec.

Ravnatelj je dodao da su sjajni rezultati na ispitima državne mature gimnazijalcima donijeli prva mjesta na listama za upis na fakultete.

– U posljednjih pet godina tendencija je da veći dio gimnazijalaca, posebice iz naše škole, upisuje STEM područje koje postaje popularno u traženju zanimanja s visokim obrazovanjem. Mogu reći da su naši učenici na sedam fakulteta u Republici Hrvatskoj zauzeli prva upisna mjesta – rekao je Robotić.

Ravnatelj se osvrnuo i na upise u prve razrede.

– U našoj gimnaziji ove godine upisujemo u sedam razrednih odjela po 21 učenika. Odaziv na upise je bio velik tako da smo zadovoljni rezultatima upisa u ovoj godini – zaključio je Robotić.

zatvori