Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Iz stožera SDP-a: Ne možemo biti zadovoljni nacionalnim rezultatom, ali Koprivnica ima zastupnika u Saboru

U koprivničkom stožeru SDP-a nisu zadovoljni rezultatima koje je Restart koalicija ostvarila na nacionalnoj razini, ali veseli ih podrška koju su dobili u županiji i osobito u Koprivnici.

Niska izlaznost posljedica je nesposobnosti Nacionalnog stožera, ustvrdio je predsjednik koprivničkog SDP-a Tomislav Golubić:

– Rezultat koji smo očekivali je onaj koji smo ostvarili u Koprivnici. Koprivnica je gotovo 5000 glasova dala Restart koaliciji, čime naravno možemo biti zadovoljni. Osvojenih pet mandata u II. izbornoj jedinici nešto je čime relativno možemo biti zadovoljni, ali s veseljem možemo reći da gradonačelnik Koprivnice postaje saborski zastupnik i imat ćemo predstavnika Koprivnice u Saboru.

Na Golubića se nadovezao i predsjednik županijskog SDP-a Mladen Kešer:

– Jakšić će u Saboru voditi brigu o svakoj jedinici lokalne samouprave, o svim našim općinama i gradovima. Koprivničko-križevačka županija je crvena i mi se počinjemo pripremati za lokalne izbore koji su nam izuzetno bitni. Dobro se držimo i vjerujem da ćemo zajedno doprinijeti još boljim rezultatima. Do sada nismo imali zastupnika i to je štetilo cijeloj županiji. Mišel će znati zastupati svaku općinu. Ono što me najviše veseli je to što su ljudi rekli “ne” onima koji su do sada smatrali da su domaći, rekli su “ne” i Lackoviću i Hrgu.

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice i novi saborski zastupnik, zahvalio je Koprivničankama i Koprivničancima na velikom povjerenju koje su dali Restart koaliciji i njemu osobno.

– Sutra se počinjemo spremati za veliku borbu za interese Podravine i Prigorja. Bez obzira na to što ne možemo biti zadovoljni krajnjim rezultatom na nacionalnom nivou, imamo se za što boriti u Koprivnici, Križevcima, Kalniku i drugdje, kao i na nivou Koprivničko-križevačke županije. Ovi rezultati to pokazuju i na to nas obvezuju. Opet smo pokazali zašto je Koprivnica utvrda socijaldemokracije, zašto to uspijevamo razvijati na većem dijelu naše županije i siguran sam da, uz sve one projekte i sve za što ću se boriti svakodnevno, možemo na narednim izborima ostvariti još veći rezultat.

Uživo iz stožera SDP-a

Posted by Drava.info on Sunday, July 5, 2020

 

zatvori