Snimio Marko Posavec.
Domagoj Baričić, voditelj Škole nogometa Grada Koprivnice, u nogometnom je sportu od malih nogu.

– Kao igrač sam prošao cijelu školu nogometa Slaven Belupa, od 7. do 19. godine. Nakon toga sam po završetku srednje škole upisao Kineziološki fakultet u Zagrebu i tri godine nisam igrao nogomet. Ipak, na nagovor prijatelja potpisao sam za Graničar iz Legrada u kojem sam se zadržao sljedeće tri i pol sezone. Nakon toga slijedi pola sezone u Koprivnici, po sezona u Tehničaru iz Cvetkovca i Miklinovcu da bih posljednje dvije godine ponovno bio članom legradskog Graničara – rekao je Domagoj Baričić.

Osim igračkog, može se pohvaliti i prilično bogatim trenerskim iskustvom.

– Još dok sam kao junior igrao u Slavenu Belupu, počeo sam razmišljati o tome da jednog dana postanem trener te sam zato i upisao Kineziološki fakultet. Naravno, nisam mogao odmah znati da ću to i ostvariti, ali išao sam u tom smjeru. Kako je fakultet išao svome kraju, vidio sam da je to ono što želim raditi. Na svu sreću, počeo sam još tijekom fakulteta raditi u Školi nogometa Tehničara iz Cvetkovca kao trener jednog od mlađih uzrasta. Kasnije sam bio i voditelj Škole nogometa, i moram napomenuti da sam tamo proveo odličnih pet i pol godina prije nego je stigao poziv za rad u novonastaloj Školi nogometa grada Koprivnice. Osim tog iskustva u radu s mladima, jednu sezonu sam proveo i kao trener seniorske momčadi Graničara iz Legrada, što je bilo nešto potpuno drugačije, ali odlično iskustvo za daljnji trenerski rad.

Kakve ste si ciljeve postavili kao voditelj Škole nogometa Grada Koprivnice?

– Želim da se stvori pozitivan stav prema nogometu, da Škola dobro funkcionira, da je komunikacija unutar Škole (između trenera, između trenera i roditelja, te između trenera i djece) profesionalna i pedagoški primjerena. Nadalje, ciljevi su da se kod djece formiraju radne navike, da djecu učimo da budu dobri ljudi, da djeca u sportu pronađu sreću, da se usklade školske i sportske obaveze, te na kraju, da stvaramo igrače za seniorski nogomet.

Zašto bi roditelji trebali upisati djecu baš u našu Školu nogometa?

– Smatram da će naša Škola nuditi nešto novo i svježe u vidu pogleda na nogomet, same organizacije i principa rada. Uz Školu nogometa Slavena Belupa, koja se bazira na radu i natjecanju na razini države sa selekcioniranim kadrom, dosad je na našem području nedostajala jedna Škola nogometa koja bi obuhvatila i rad sa svom djecom koja nisu zadovoljila neke više kriterije. Zato smo sada mi tu, kako bismo svoj djeci pružili mogućnost bavljenja omiljenim nam sportom, nogometom. Jamčimo da će svakom djetetu u našoj Školi biti omogućen kvalitetan i profesionalan rad uz školovane trenere. Osim toga, očekujemo i dobru, pozitivnu suradnju sa Slavenom Belupom od koje bismo i jedni i drugi mogli imati koristi.

(Škola nogometa Grada Koprivnice)