Subota, 15. lipnja 2024.

FOTO Zavod za hitnu medicinu predstavio dva nova sanitetska vozila i energetski obnovljenu zgradu

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije danas je svečano predstavio dva nova vozila sanitetskog prijevoza i energetski obnovljenu zgradu.

Ravnateljica Zavoda Mirjana Hanžeković zahvalila je svim djelatnicima na predanom radu u vrijeme pandemije te Koprivničko-križevačkoj županiji na podršci.

– Unatoč svemu što nas je zateklo, uspjeli smo realizirati projekte koje smo si postavili početkom godine. Iza nas su dva nova vozila sanitetskog prijevoza, vrijedna 600 tisuća kuna. Jedno ide u Ispostavu Križevci, a jedno u Koprivnicu. Zahvaljujem Županiji na financijskoj i ostalim potporama koje nam pruža.

U posljednje tri godine vozni park sanitetskog prijevoza u cijelosti je obnovljen, rekla je ravnateljica Hanžeković. Stiglo je 16 novih vozila vrijednih pet milijuna kuna, od čega je 3,5 milijuna kuna osigurala Županija. Tri milijuna kuna Županija je uložila i u vozni park hitne medicinske pomoći. Dva nova vozila hitne očekuju se na jesen, a u pripremi je i projekt “Danas učimo, sutra spašavamo” za edukaciju 60-ak djelatnika.

Energetska obnova zgrade Zavoda dovršena je još lani, no zbog pandemije koronavirusa tek je sada mogla biti predstavljena. Od 1,4 milijuna kuna vrijednih radova Županija je financirala polovinu. Zgrada ima novu fasadu, mehaničku ventilaciju i LED rasvjetu, a zamijenjena je i kompletna stolarija.

Župan Darko Koren posebno je istaknuo podatak da je prosječna starost vozila u voznom parku Zavoda svega godinu i pol. Zahvalio je svim zdravstvenim djelatnicima na požrtvovnosti i velikom angažmanu u izazovnom razdoblju koje je iza nas te naglasio važnost ulaganja u zdravstvo:

– Bio je to povijesni zadatak u kojem se našla kugla zemaljska, cijela naša država, i naravno naša županija u kojoj je epidemija korone imala jednu iznadprosječnu ulogu, nažalost. Ukazala je na potrebu ulaganja i u materijalnu osnovu i u kadrove koje ova županija ima i koji su doista položili jedan povijesni ispit.

Župan Koren najavio je da će uskoro biti upriličeno i svečano otvorenje nove Dnevne bolnice.

zatvori