Nedjelja, 29. rujna 2024.

U Koprivničko-križevačkoj županiji više nema zaraženih koronavirusom, oporavila su se još tri štićenika Doma za starije

Koprivničko-križevačka županija više nema pozitivnih osoba na koronavirus, rekli su to na današnjoj sjednici Županijske skupštine ravnatelj Opće bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’ Mato Devčić i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić.

– Danas smo dobili podatke da su negativna tri posljednja pacijenta koja su bila hospitalizirana u Općoj bolnici Koprivnica s pozitivnim nalazom na koronavirus. Nemamo više COVID-19 bolesnika fizički u našoj županiji. Imamo jednog pacijenta koji se formalno vodi kao stanovnik naše županije, međutim on nije ovdje nastanjen – rekao je ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić.

Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić kazao je kako su tri spomenuta pacijenta, inače štićenici Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica imala dva negativna nalaza na koronavirus.

Ukupno je 60 osoba iz Doma za starije bilo zaraženo COVID-19 infekcijom, od toga 51 štićenik i 9 zaposlenika. 14 osoba je preminulo, dodao je Ljubić.

Slušaj uživo
zatvori