Četvrtak, 25. travnja 2024.

Sobota: Usprkos tome što je doktor ekonomskih znanosti, Škoro nije u toku sa suvremenim ekonomskim spoznajama

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota u priopćenju za medije komentirao je gostovanje Miroslava Škore u emisiji ‘Jedan na jedan’ sinoć na HRT-u.

Tim je gostovanjem, kaže Sobota, Škoro potvrdio “nije bitno s kim, SDP, HDZ, samo je bitno ima li netko političku volju, da netko dođe i kaže – ovako dalje ne može”. Škoro je, između ostaloga, rekao kako smatra da je Vlada Andreja Plenkovića sama sebi bila svrha.

“Usprkos tome što je doktor ekonomskih znanosti, evidentno je kako Škoro nije u toku sa suvremenim ekonomskim spoznajama, bilo je vidljivo tijekom emisije. Naime, državna štednja u vrijeme krize dokazano šteti gospodarstvu. Novac u nacionalna gospodarstva daju svi – od Njemačke do Hrvatske, a Europska središnja banka najavila je kako će otkupljivati državne obveznice u rekordnim iznosima, osiguravajući tako članicama Europske unije da se brzo, obilato i jeftino zaduže kako bi taj novac mogle utrošiti na spašavanje gospodarstva, metodama koje su, za razliku od prijedloga doktora ekonomije Miroslava Škore, u novijoj povijesti dokazano bile uspješne”, istaknuo je Sobota.

Dokaz da Vlada kojoj je na čelu Andrej Plenković brine o ravnomjernom regionalnom razvoju je i projekt Slavonija, Baranja i Srijem, zahvaljujući kojem je do sada iz europskih fondova preusmjereno više od 12 milijardi kuna ulaganja u razne razvojne projekte, a realiziranim projektima dokazano je i pokazano da europski fondovi mijenjaju Hrvatsku, uz višestruku korist – potičući gospodarski razvoj, kao i kvalitetu života građana kroz ulaganja u infrastrukturu, razvoj poljoprivrede, zapošljavanje te poticanja poduzetništva, dodao je Sobota te zaključio:

“Nemojmo zaboraviti kako je Vlada Andreja Plenkovića pravovremenim mjerama zbog krize uzrokovane pandemijom virusa COVID-19, spasila radna mjesta i gospodarstvo, osiguravši minimalne plaće za 500 tisuća zaposlenika u ožujku i 600 tisuća u travnju.”

zatvori