Petak, 26. travnja 2024.

Slaven Belupo večeras protiv Dinama na Maksimiru: ‘Očekujem hrabru momčad koja neće pokloniti ni milimetra’

Nogometaši Slaven Belupa večeras u 29. kolu Hrvatski Telekom Prve lige gostuju kod vodeće momčadi prvenstva, zagrebačkog Dinama.

Utakmica im dolazi nakon poraza od Lokomotive u Kupu te dvije utakmice bez pogodaka, protiv Gorice i Osijeka. Slaven na Maksimir odlazi bez dvojice standardnih prvotimaca, kazao je trener Tomislav Stipić:

– Imamo nažalost dva igrača koja su teže ozlijeđena i neće nam biti na raspolaganju do kraja sezone. To je naš broj jedan golman Filipović i naravno Mikulić, naš standardni stoper kojem su pukli prednji ligamenti. Oni će nam faliti. Ali ovo nije trenutak za igrače koji nam fale već za one koji će imati šansu igrati.

Dinamo je u prošlom kolu izgubio od Lokomotive i sada, smatra Stipić, neće nimalo kalkulirati.

– Mislim da je to malo poljuljalo njihove planove i da će oni, budući da je to Dinamo, veliki klub, staviti najbolje igrače od starta kao štit i idu na pobjedu. Neće eksperimentirati s mladim igračima nakon poraza od Lokomotive.

Na tribine stadiona vraćaju se i navijači.

– Navijači su uvijek dodatan benzin za sve igrače i uljepšat će ambijent na Maksimiru. Što reći… Moji igrači će biti spremni. Veselimo se toj utakmici. Da će biti teška i kompleksna znamo, ali nama je svaka bila takva i ni u jednoj, moramo iskreno reći, nismo bili mnogo lošiji, čak i bolji. Očekujem jednu hrabru momčad Slaven Belupa u Maksimiru koja neće pokloniti ni milimetra.

Utakmica na Maksimiru počinje u 18:55. Nakon toga, u nedjelju, Slaven Belupo na domaćem stadionu Ivan Kušek – Apaš dočekuje Rijeku. Gledatelji će moći prisustvovati toj utakmici, ali kapacitet stadiona bit će smanjen.

zatvori