Petak, 26. travnja 2024.

Slaven Belupo u subotu dočekuje Goricu, Stipić: Velika nam je želja nastaviti pozitivan niz koji smo imali prije prekida prvenstva

Nogometaši Slaven Belupa sutra ponovno počinju s utakmicama Hrvatski Telekom Prve lige. U 27. kolu prvenstva na koprivnički travnjak dolazi Gorica.

Bit će to četvrta utakmica ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. U dva prvenstvena susreta slavio je jednom Slaven, drugi put Gorica, oba puta na domaćem terenu s 2:0. U četvrtfinalu Kupa Slaven je pobijedio Goricu u gostima s 2:1.

Trener Slaven Belupa Tomislav Stipić najavio je da njegova momčad želi nastaviti pozitivan niz iz domaćeg prvenstva koji je imala prije zaključavanja zbog pandemije koronavirusa.

– Jako je važno bilo zaboraviti kroz ovaj tjedan utakmicu protiv Lokomotive i Kup u kojem više ništa ne možemo napraviti. Svjesno smo se dali ponovno HNL-u i velika nam je želja nastaviti pozitivan niz koji smo imali prije prekida kada smo u pet utakmica osvojili osam bodova. Okrenuli smo se u potpunosti sutrašnjoj utakmici protiv Gorice – kazao je Stipić.

Gorica je trenutno šestoplasirana momčad prvenstva, a cilja na peto mjesto koje vodi u Europu i to će im biti veliki motiv, dodao je Stipić.

– Sve u svemu, očekujem tvrdu utakmicu u kojoj se mi kao domaćim želimo postaviti hrabro i disciplinirano, ali i opuštenije nego u Kupu u kojem su moji igrači imali dodatan breme rezultata i očekivanja koji je utjecao da ne budu dovoljno slobodni i opušteni. Obrana će sutra biti temelj. Svi se zajedno moramo braniti, a u napadu će biti ključno da u završnicu dolazimo sa što više igrača i sa što više samopouzdanja.

Stipić nije previše otkrivao koju će momčad sutra poslati na teren. Vraća se Tomislav Božić kojeg zbog žutih kartona nije bilo protiv Lokomotive u Kupu.

– Vraća nam se dokapetan koji nam je nedostajao prošle subote tako da je jedna promjena u sastavu moguća. Još je jedan trening pred nama i nakon njega ćemo biti sigurnu kojih 11 će istrčati od prve minute.

Utakmica Slaven Belupo – Gorica igrat će se bez gledatelja, a na rasporedu je sutra, u subotu, od 18:55 na koprivničkom Gradskom stadionu “Ivan Kušek – Apaš”. Glavni sudac bit će Marin Vidulin iz Kanfanara.

zatvori