Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Zdrav obrok na visini: Bojan i Miroslav skočit će iz aviona i putem do zemlje nešto prigristi

No, da bi im to uspjelo prvo moraju proći Cerine Fit izazov i smanjiti tjelesnu težinu kako bi ih padobran mogao izdržati

Pojesti zdravi obrok u zraku visoko iznad zemlje, na putu od zrakoplova do tla, izazov je u koji su se upustili glazbeni urednik i radijski voditelj na Radio Dravi Bojan Horvat i novinar Miroslav Mirković, poznati i po sve popularnijem serijalu Gastro tražilica.

No, da bi im to uspjelo, njih dvojica moraju tjelesnu težinu dovesti u prikladnije okvire. Zato su krenuli u Cerine fit izazov, individualni program treninga, kako bi u 45 dana svoju težinu spustili ispod 100 kilograma u programu nazvanom “Sky Food Challenge”.

Kako će to izgledati pojasnio je Miroslav Mirković:

– Cerine fit izazov i Gastro tražilica udružili su snage kako bismo napravili jednu transformaciju tijela u 45 dana, odnosno smršavili 10 do 15 kilograma. Mi smo sad u tom procesu koji nije lak. Krenuli smo s nekakvih 107, 110 kilograma, cilj je da dođemo negdje blizu 95 i da nakon toga skočimo s 3500 metara s padobranom te da u slobodnom padu pokušamo pojesti prvi zdravi obrok u zraku u Hrvatskoj.

Snimio Marko Posavec.

Koliko im je poznato, bit će to jedinstven pothvat u Hrvatskoj. U suradnji s trenerima i nutricionistima Sportskog centra Cerine, prije svega Lukom Stanišićem, do sada su već izgubili 5-6 kilograma, a najintenzivnije razdoblje tek im slijedi, najavio je Bojan Horvat:

– Drago mi je da su se Koprivničke vode uključile u ovaj projekt jer će nam trebati puno vode kroz cijeli ovaj proces.

Momci će tako krenuti stopama Gorana Posavca koji se prvi upustio u Cerine Fit izazov i to vrlo uspješno:

– Bit će to zanimljivo iskustvo. Nadam se da ćemo polučiti, ako ništa drugo, rezultat koji će biti pola onoga koji je Poso polučio. Poso je izvrsno napredovao. Upoznali smo ga ovdje na Cerinama i stvarno se čovjek prepolovio. Nadam se da će jednog dana i za nas tako reći – rekao je Horvat.

Snimio Marko Posavec.

Tako će, osim samog skoka i ekshibicije u visinama, pokazati da je moguće uz snagu volje i dobar program u kratkom vremenu smanjiti prekomjernu tjelesnu težinu i učiniti nešto dobro za svoje zdravlje. Treniraju tri puta tjedno plus plivanje i sauna. Sam skok trebao bi se održati oko 9. ili 10. srpnja, ovisno o vremenskim uvjetima. Momci će poletjeti iz Čakovca i spustiti se padobranima pokraj Bazena Cerine.

– Tko preživi pričat će! – zaključio je Mirković.

Projekt su podržali Komunalac, Belupo, Podravka, Robin trgovine, Koprivničke vode i Sport Dolenec.

zatvori