Petak, 26. travnja 2024.

Ronioci Šoderice nastavili s natjecanjima, odlični na otvaranju Kupa u daljinskom plivanju perajama

Nakon podulje stanke zbog epidemije koronavirusa, s natjecanjima su nastavili i članovi i članice Ronilačkog kluba Šoderica, i to jednako uspješno kao i prije zaključavanja zbog korone.

Šoderica je imala desetero svojih predstavnika u prvom kolu Kupa Republike Hrvatske u daljinskom plivanju perajama, održanom prošle subote u Kostreni. Bili su to Paula RadotovićDora FucakMihael ŠestakLeo BradićDamjan KoštarićTin TreščecMarin SabolPetar KoluderTristan HorvatJakov Buhinjak u pratnji trenerice Jadranke Samardžić i trenera Deana Treščeca.

Mlađi kadeti i kadeti plivali su 1000, a mlađi juniori, juniori i seniori 3000 metara.

Najbolji plasman ostvario je Tin Treščec u kategoriji mlađih kadeta na 1000 metara – prvo mjesto s vremenom od 12 minuta i 55 sekundi. U istoj kategoriji Marin Sabol bio je treći, a Petar Koluder četvrti.

Paula Radotović bila je četvrta, a Dora Fucak 12. među kadetkinjama na 1000 metara.

Mihael Šestak zauzeo je četvrto mjesto među seniorima. U konkurenciji mlađih juniora Leo Bradić bio je treći, a Damjan Koštarić peti.

U apsolutnom poretku na 1000 metara Tin Treščec osvojio je drugo mjesto, Jakov Buhinjak peto, Marin Sabol 11., Tristan Horvat 12., a Petar Koluder 13. mjesto.

Izvor: RK Šoderica
Izvor: RK Šoderica
Izvor: RK Šoderica
zatvori