Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

VIDEO Renesansni festival neće se održati, Podravski motivi dobivaju jesenski ‘štih’, a tu je i jedna nova manifestacija

Uskoro ćemo doznati i kako će izgledati Koprivničko ljeto i Ljeto na Zrinskom

Renesansni festival, čije je 15. izdanje bilo zakazano za drugu polovicu kolovoza, neće se održati ove godine.

Razlog je naravno pandemija koronavirusa u kojoj nije moguće na prikladan način organizirati tako veliku i kompleksnu manifestaciju, prema riječima direktora Turističke zajednice grada Koprivnice Renata Labazana zapravo najkompleksniju u Hrvatskoj:

– Nama dolazi preko 1000 ljudi iz gotovo 15 europskih zemalja koji su sudionici. Mi ne možemo garantirati u kakvom stanju oni dolaze. Neki su trebali doći iz zemalja i regija koje su izuzetno pogođene pandemijom koronavirusa.

Dodatni razlog je to što bi ove godine izostalo sufinanciranje od strane Ministarstva turizma koje je trebalo biti najveće do sada.

Labazan je odgovorio i na primjedbe da kako to da se neke druge manifestacije u okolici mogu održati, a Renesansni festival ne. Podsjetio je na to da je ova koprivnička manifestacija lani proglašena najboljim turističkim događajem na kontinentu:

– … i kao takva je preozbiljna i prekompleksna stvar da bi se mogla organizirati u ovakvim nepredvidivim uvjetima. Sve ostale manifestacije nisu na tom nivou. Što god netko govorio i tvrdio, jednostavno nema argumente da može reći da su na nivou Renesansnog festivala – istaknuo je Labazan.

Snimio Marko Posavec.

Renesansnog festivala, dakle, neće biti. U kolovozu će u centru Koprivnice s domaćim snagama biti održan Renesansni tjedan. Labazan je kazao da Podravski motivi idu, planirani su za početak listopada i bit će obogaćeni jesenskim motivima kestena, mošta i vrganja. Uz to, najavio je i novu manifestaciju: srednjovjekovni advent u Koprivnici, prvi takav božićni sajam u Hrvatskoj koji će se održati na najstarijem gradskom trgu, današnjem Trgu Leandera Brozovića.

15. Renesansni festival održat će se od 19. do 22. kolovoza 2021. godine. A zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž najavila je da će idući tjedan biti predstavljeni programi Koprivničkog ljeta i Ljeta na Zrinskom.

 

Uživo: Ove godine neće biti Renesansnog festivala

Posted by Drava.info on Thursday, June 18, 2020

 

Snimio Marko Posavec.
zatvori