Subota, 27. travnja 2024.

Prometne nesreće: Slupali se u Molvama i u Velikoj Mučni

Dvije su se prometne nesreće dogodile jučer u (široj) okolici Koprivnice, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Deset minuta iza podneva dva su se vozila sudarila na poznatom usponu Bukvik u Velikoj Mučni. Do nesreće je došlo tako da je 33-godišnjak teretnim vozilom Fiat varaždinskih tablica, uspinjući se prema Sokolovcu, počeo iz desne trake skretati ulijevo na kolni ulaz bez da se uvjerio da to može sigurno učiniti. Naime, u lijevoj traci paralelno s njim kretao se Opel zagrebačkih tablica kojim je upravljao 28-godišnjak. Prednji dio Fiata udario je u Opel i oba su vozila završila u lijevom odvodnom kanalu. Protiv vozača koji je prouzročio nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Druga nesreća dogodila se malo prije 15 sati u Molvama. 18-godišnji vozač upravljao je neregistriranim osobnim automobilom Renault i nije koristio sigurnosni pojas. Zbog neprilagođene brzine sletio je s kolnika, udario u betonsku žardinjeru i dva metalna stupa ograde te se zaustavio u vrtu obiteljske kuće. Slijedi mu prekršajni postupak.

zatvori