Grmljavinski oblak u sumrak
Ilustracija / snimio Marko Posavec.

U subotu promjenjivo do pretežno oblačno, povremeno uz kišu, a u drugom dijelu dana i pljuskove s grmljavinom. Ponegdje može biti i nevremena. Puhat će slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura oko 20 do 23 stupnja.

U subotu kalendarski ili astronomski počinje ljeto. Ljetni solsticij ili suncostaj je u 23 sata i 43 minute po našem vremenu.

U nedjelju pretežno oblačno, i dalje uz povremenu kišu ili pljuskove. Čini se da najviše oborina možemo očekivati prema večeri i tijekom noći na ponedjeljak. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura oko 13 ili 14, najviša dnevna oko 18 do 22 stupnja.

U ponedjeljak u noći i ujutro još je moguća kiša, danju bi trebalo biti uglavnom suho. Puhat će umjeren do jak sjeverac, no temperatura zraka bit će viša nego proteklih dana. U nastavku tjedna stabilnije, no ne može se isključiti mogućnost povremenih pljuskova, osobito prema vikendu.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.