Petak, 26. travnja 2024.

Nazvali 71-godišnjakinju da ‘podigne paket na pošti’ pa joj za to vrijeme provalili u kuću i ukrali novac

Policija je uhvatila dvojicu lopova koji su na osobito drzak način provalili u kuću 71-godišnjakinje u Podravskim Sesvetama.

Prema kriminalističkom istraživanju koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Đurđevac, riječ je o 32-godišnjaku s područja Međimurske županije i 40-godišnjaku s područja Varaždinske županije.

Sumnja se da su počinili kazneno djelo teške krađe provaljivanjem i to tako da su 26. svibnja ove godine u prijepodnevnim satima telefonom nazvali 71-godišnjakinju. Predstavili su se kao djelatnici pošte te zatražili od nje da u što kraćem vremenu preuzme paket u najbližem poštanskom uredu.

71-godišnjakinja je u to povjerovala te krenula u najbliži poštanski ured, a za to vrijeme osumnjičenici su provalili u njezinu obiteljsku kuću te iz nje ukrali više tisuća kuna. Protiv njih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i završili su u zatvoru.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke apeliraju na građane da ne nasjedaju na ovakve i slične prijevare. Ako dobijete takve sumnjive telefonske pozive, odmah obavijestite policiju na broj 192.

zatvori