Srijeda, 15. svibnja 2024.

HSS poručio: Usprkos pokušajima destabilizacije, ima nas i podržavamo naše kandidate za Sabor

Nakon što su stranke okupljene u RESTART koaliciju jučer u Koprivnici službeno otvorile predizbornu kampanju, održan je i sastanak članica i članova Hrvatske seljačke stranke iz Koprivničko-križevačke županije.

Podsjetimo, HSS na listi za II. izbornu jedinicu ima dvoje kandidata, križevačkog gradonačelnika Marija RajnaKristinu Škodu Vajdić.

Nakon predstavljanja kandidata u Domu mladih, u stranačkim prostorijama HSS-a kandidati su se sastali s predsjednicima, načelnicima i predstavnicima gotovo svih općinskih i gradskih organizacija HSS-a u županiji, stoji u priopćenju iz stranke. Na sastanku je bio i predsjednik stranke Krešo Beljak. Okupljeni su podržali HSS-ove kandidate u II. izbornoj jedinici te razgovarali kako aktivnostima na terenu doprinijeti boljim rezultatima RESTART koalicije.

“Usprkos nedavnim događajima i pokušajima destabilizacije HSS-a Koprivničko-križevačke županije, sastanku su se odazvali HSS-ovci iz Koprivnice, Križevaca, Kalnika, Kloštra Podravskog, Novigrada Podravskog, Đurđevca, Molvi, Đelekovca, Gole, Peteranca, Sokolovca i drugih HSS-ovih organizacija”, posebno je istaknuto u priopćenju. HSS je, podsjećamo, nedavno napustilo šest općinskih organizacija u Podravini i Prigorju, a iz stranke se ispisao i donedavni predsjednik županijske organizacije Mario Švegović.

Foto: HSS

Rajn je na šestom, Škoda Vajdić na dvanaestom mjestu na listi.

“Ljudi na terenu jasno daju do znanja kako su promjene potrebne. Neki su imali priliku kroz Hrvatski sabor jačati sjever, no jesu li u tome uspjeli pokazat će predstojeći izbori i birači 5. srpnja”, rekao je Rajn, a prenosi HSS.

“Kristina Škoda Vajdić dugogodišnja je tajnica Županijske organizacije HSS-a i tajnica Organizacije žena HSS-a Hrvatsko srce Koprivničko-križevačke županije, mlada je i perspektivna kandidatkinja koja ističe prije svega međusobnu podršku žena. Naglasak je stavila i na spoj iskustva i mladosti kao stupa koji najbolje usmjerava i ujedinjuje, kako bismo mogli stvarati bolje uvjete za život svakog pojedinca”, zaključuju iz HSS-a.

Foto: HSS
Foto: HSS
zatvori