Subota, 27. travnja 2024.

Građani policiji predali pušku, ručne bombe, minu, eksploziv…

Građani Koprivničko-križevačke županije u svibnju su policiji u sklopu trajne akcije ‘Manje oružja, manje tragedija’ predali pravi mali arsenal oružja i eksplozivnih sredstava.

Policijska uprava koprivničko-križevačka proteklog je mjeseca tako na sigurno zbrinula jednu pušku, šest ručnih bombi, jednu minu, tri komada rasprskavajućih sredstava, jedan komad ostalih vrsta oružja, 278 komada streljiva i pola kilograma eksploziva.

Građani koji su predali oružje tako su izbjegli moguće prekršajne ili kaznene sankcije, ali su uz to i uklonili opasnost iz svoje okoline.

Dobro je podsjetiti: Akcija “Manje oružja, manje tragedija” traje i dalje te građanima omogućava dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja. Protiv onih koji se na to odluče neće se pokretati ni prekršajni ni kazneni postupak. Akcija se odnosi na sve vrste oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava.

Sve informacije možete dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a sve što trebate učiniti kako biste predali oružje jest nazvati 192. Nakon toga će po opasne predmete doći policijski službenici u civilu, vozilom bez policijskih oznaka. Oružje, streljivo i eksplozivna sredstva ne donosite u Policijsku upravu.

zatvori