Subota, 27. travnja 2024.

Grad Koprivnica priprema projekt obnove trim staze u Crnoj gori

Koprivnička rekreacijska zona, odnosno popularna trim staza u Crnoj gori, mogla bi dobiti novo lice.

Kako kažu u gradskoj upravi, ova zona obnovljena je prije 25 godina pa su odlučili napraviti projektnu dokumentaciju za novu trim stazu. Naručeni su glavni projekt i geodetska snimanja terena.

Pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić rekao je da je želja Grada prijaviti taj projekt na natječaj iz regionalnog razvoja vezanog za izgradnju poučnih staza Ministarstva poljoprivrede.

– Tako bismo mogli dobiti do 100 tisuća eura bespovratnih sredstava. Stupili smo u kontakt s Hrvatskim šumama i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije. Ideja je uz obnavljanje i postavljanje novih sprava na trim stazi, napraviti i poučnu stazu za osnovnoškolce s područja grada Koprivnice – objasnio je Golubić.

Dodao je da ako ne uspiju dobiti sredstva iz projekta ruralnog razvoja, imat će spremnu dokumentaciju, troškovnike, geodetske izmjere pa bi samostalno mogli ući u uređenje te staze iduće godine.

Iz Grada poručuju da su pronašli proizvođača sprava s područja Koprivnice, a nakon što sprave budu izrađene, u projekt će uključiti sve zainteresirane udruge radi rasprave o raspoređivanju sprava s ciljem što kvalitetnijeg vježbanja.

zatvori