Utorak, 25. lipnja 2024.

Darko Sobota sedmi je na listi za Sabor: Za projekte koji su započeti u našoj županiji bitno je da HDZ pobijedi na ovim izborima

Hrvatska demokratska zajednica u utorak je predstavila kandidacijsku listu za II. izbornu jedinicu u kojoj će se voditi jedna od najvećih izbornih bitaka na predstojećim parlamentarnim izborima.

Među 14 kandidata koji su predloženi za ulazak u Hrvatski sabor nalaze se predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota te koprivnička gradska vijećnica i predsjednica županijske Mladeži HDZ-a Sonja Celiščak. Podsjetimo, II. izborna jedinica obuhvaća Koprivničko-križevačku županiju, Bjelovarsko-bilogorsku županiju, istočni dio Zagrebačke županije i istočni dio Grada Zagreba.

Kako je Dravi.info rekao Darko Sobota, inače zamjenik podravsko-prigorskog župana, svi kandidati s liste u II. izbornoj jedinici imaju jedan cilj, a to je ponoviti uspjehe sa zadnjih i predzadnjih parlamentarnih izbora kada je HDZ osvojio šest mandata.

– 14 nas je na listi i svima nam je cilj, bez obzira na broj ispred imena, da Hrvatska demokratska zajednica pobijedi i nastavi provoditi dobru politiku i programe i u drugom poluvremenu, kako bi to rekao naš predsjednik Andrej Plenković. Sedam je samo broj te ću ja, zajedno sa svim svojim najbližim suradnicima te članicama i članovima HDZ-a, na području naše županije učiniti sve da HDZ pobijedi u II. izbornoj jedinci jer onaj tko pobijedi u II. izbornoj jedinici najčešće je i pobjednik na nacionalnoj razini – kazao je Sobota.

Na listi za II. izbornu jedinicu nema donedavnog saborskog zastupnika i dopredsjednika županijskog HDZ-a Damira Felaka, no kako kaže Sobota, on će i dalje biti na raspolaganju stranci.

– Kolega Felak u proteklom je sazivu sabora bio predstavnik Podravine i Prigorja te je sudjelovao u brojnim značajnim projektima, posebice važnima za kraj u kojem živimo. Županijski odbor HDZ-a ponovno je predložio našeg saborskog zastupnika Damira Felaka za još jedan mandat, zajedno s kolegom Franjom Poljakom. Bez obzira na to što se kolega Felak ovog puta nije našao na listi za zastupnike u Hrvatskom saboru, znam i vjerujem da će on svima nama i dalje pomagati i biti na raspolaganju svojim velikim iskustvom, ali i znanjem koje ima – istaknuo je Sobota.

Snimio Marko Posavec.

Predsjednik podravsko-prigorskog HDZ-a naglasio je važnost sve većeg zalaganja i aktivnosti mladeži HDZ-a za budućnost stranke, pri čemu se posebno istaknula Sonja Celiščak.

– Na prošlim izborima za gradonačelnika Koprivnice Sonja Celiščak bila je naša kandidatkinja za zamjenicu, vijećnica je koprivničkog Gradskog vijeća, aktivno sudjeluje u svim stranačkim i političkim procesima. Hrvatska demokratska zajednica pruža priliku mladima da svojim entuzijazmom i idejama doprinesu boljitku svih nas na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. Sonja je mlada i vjerujem da će joj dobro koristiti da stekne neka nova iskustva. To što je uvrštena na listu za Sabor je zasigurno veliko priznanje za njezin rad, ali i za rad cjelokupne Mladeži Hrvatske demokratske zajednice na području naše županije.

Za važne projekte koji su započeti u našoj županiji bitno je da HDZ pobijedi na ovim izborima, dodao je Sobota:

– Tu možemo istaknuti najveću investiciju u Republici Hrvatskoj koja se provodi u našoj županiji, drugi kolosijek do Botova, vrijednu 2,7 milijardi kuna. Očekujemo nastavak brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog već tijekom ove godine, do Koprivnice tijekom iduće godine. Tu je i RCGO Piškornica, projekt vrijedan gotovo 60 milijuna eura čija je papirologija pred samim krajem. Ugovor za izgradnju Centra trebao bi biti potpisan do kraja ove godine, dok bi iduće godine na redu trebalo biti projektiranje i izgradnja. Moram spomenuti i projekt Aglomeracije za Koprivnicu, Križevce i Đurđevac vrijedan 1,2 milijardi kuna. To su samo četiri najznačajnija projekta u nizu svih drugih koji se posebice vide u malim sredinama, prvenstveno mislim na naše jedinice lokalne samouprave. Naime, u naše 22 općine odvijaju se značajni projekti upravo uz pomoć naše Vlade koja je svojim radom i entuzijazmom, posebice našeg premijera Plenkovića, doprinijela nastavku izgradnje i ravnomjernog života u našoj zajednici, točnije u Koprivničko-križevačkoj županiji – zaključio je Sobota.

zatvori