Petak, 17. svibnja 2024.

Županija preporučuje da se nastava za učenike nižih razreda i dalje održava na daljinu

Anketiranje roditelja pokazalo je da je interes za održavanjem nastave u školama vrlo malen

Nakon jučerašnje videokonferencije s ravnateljima osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija, iz Županijske uprave danas je objavljena preporuka da se nastava i dalje održava na daljinu, elektroničkim putem.

Jedan od zadataka ravnatelja u sklopu priprema za otvaranje škola bio je, naime, kontaktirati roditelje kako bi se utvrdio broj učenika koji bi od ponedjeljka, 11. svibnja dolazili u školu. Podsjetimo, Ministarstvo je to pitanje ostavilo otvorenim, odnosno djeca nemaju obavezu dolaska.

Rezultati tih anketa pokazali su da je interes za održavanjem nastave u školama iznimno malen te da u tom dijelu ima i učenika koji ne ispunjavaju temeljne uvjete i odrednice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Preporuka i stav župana Darka Korena je da učenici i dalje nastave pratiti nastavu na daljinu, objavila je Koprivničko-križevačka županija.

“Prije svega radi sigurnosti djece, ali i činjenice da su učitelji i učenici savladali sve tehničke aspekte održavanja nastave na daljinu, stav je Županije kao osnivača da se u ovom trenutku prioritetno treba posvetiti organizaciji početka nove školske godine za koju se nadamo da će se odvijati u punom opsegu”, poručili su iz Županije. Smatraju da bi predloženi model koji uključuje i nastavu na daljinu i onu u učionici u ovom trenutku bio dodatno organizacijsko opterećenje ravnateljima i učiteljima, ali i samim roditeljima.

Sutra će se stoga održati još jedna videokonferencija s ravnateljima na kojoj će im biti predstavljena ova preporuka i stav Županije kako usvojenu praksu nastave na daljinu ne treba mijenjati i treba nastaviti s takvim modelom.

kckzz.hr

zatvori