Petak, 26. travnja 2024.

VIDEO Učenici OŠ Đuro Ester i PŠ Vinica na poseban način proslavili Majčin dan i Dan obitelji 2020.

Svake godine u svibnju, povodom Majčinog dana i Dana obitelji, učenici Osnovne škole ‘Đuro Ester’ Koprivnica i Područne škole Vinica održavaju priredbu u dvorištu Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Močilama.

Ove godine to nije bilo moguće izvesti na uobičajen način zbog pandemije koronavirusa, no tradicija ipak nije prekinuta. Radovi učenika objedinjeni su na virtualnoj izložbi koju možete pogledati ovdje, a snimku priredbe na daljinu pogledajte ovdje:

“Marljivi učenici, uz pomoć roditelja i učitelja zahvalili su Blaženoj Djevici Mariji, svojim majkama i obiteljima. Danas je to potrebno više nego inače. Ovo je vrijeme kada majke i bake, a i ostali članovi obitelji, pomažu da učenici savladaju svoje nastavno gradivo, igraju se s njima, iako umorni od svojih poslova, čine sve što mogu kako bi nadomjestili ono što im je trenutno oduzeto”, poručili su organizatori.

Virtualnu priredbu i izložbu organizirali su Mihael Kivač, Martina Trešćec Godek, Saša Špoljarić, Sanja Prelogović i mons. Leonard Markač.

zatvori