Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Stožer objavio nove podatke: U Hrvatskoj u 24 sata samo tri nova potvrđena slučaja

68. je dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena samo tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Ukupan broj slučajeva porastao je na 2.088.

Od ta tri jedna je osoba iz Splitsko-dalmatinske županije i radi se o korisniku doma za starije. Jedna je iz Osječko-baranjske, a druga iz Šibensko-kninske županije, u oba slučaja riječ je o kontaktima ranije zaraženih.

Do sada je obavljeno ukupno 37.557 testiranja, u posljednja 24 sata 640. Udio pozitivnih nalaza je 5,56%.

Od jučer su preminule još dvije osobe: ženska osoba u Splitu rođena 1929. godine i muška osoba u Zagrebu rođena 1946. godine. Broj preminulih sada je na 77.

17 je pacijenata na respiratoru, a hospitaliziranih je 239, 9 manje nego jučer. Još troje pacijenata otpušteno je iz bolnica, a kod kuće ih se oporavilo još 39 pa je ukupan broj oporavljenih sada 1.463.

Dobra je vijest da u Istarskoj županiji u ovom trenutku nema oboljelih; svi koji su bili pozitivni su se oporavili.

– Sada je pravo vrijeme da zajedničkim naporima idemo dalje. Vrijeme je za daljnji oprez, ali i strpljenje. Nužno je i dalje održavanje fizičkog razmaka, nastojimo da kupovine ne pretvaramo u obiteljske izlete. Svi skupa se veselimo ovome što slijedi, međutim ipak ćemo to još neko vrijeme morati pričekati. Ovo novo normalno je nužno i jedino tako promišljeno, korak po korak, zajednički možemo dalje. Ovi rezultati danas doista vesele – komentirao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Slušaj uživo
zatvori