Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Renato Glavak ponovo otvorio svoje radnje: Ubacili smo vedrinu u nov način života – izrađujemo personalizirane maske

Imamo kvalitetne pamučne maske i puštamo ljudima na volju da odaberu što će nositi i koju poruku poslati svojom maskom - kaže Glavak.

Koprivnički obrtnik Renato Glavak uslijed epidemije koronavirusa morao je staviti ključ u bravu svojih dviju radnji na Gradskoj tržnici, no s liberalizacijom protuepidemijskih mjera, vrata postolarske radnje i one za tiskanje na tekstil i reklamne artikle ponovo su otvorena.

– Pojavom korone u ožujku je već bilo jasno da zapadamo u veliki poslovni problem. Prisilno zatvaranje naših radnji i trgovina šokiralo je sve nas u realnom sektoru i svima nam je bilo u glavi pitanje bez odgovora “kaj sad?”. Prijavio sam se na državne mjere i potpore koje su u konačnici kap u moru i trenutno su to mjere za spas, ne direktno gospodarstva, već zaposlenika. Ostaje mi puno dodatnih davanja, parafiskalnih nameta koje moramo platiti, a nismo radili ili radimo više nego upola manje – objašnjava Glavak.

Ustupio Renato Glavak.

No, kaže da je za početak i to nešto. Polijepio je po vratima sva moguća upozorenja koje je stožer propisao, od šume se ne vidi drvo, ulaziti može samo po jedna osoba, obavezno je dezinficiranje ruku i zaštita nas koji radimo maskama i rukavicama.

Počeli smo raditi, bez otpuštanja svoje dugogodišnje djelatnice i snalazimo se na sve načine da vratimo naše kupce, naše korisnike. Pa, kak bu – bu. Kiosk za popravak odjeće i obuće radi, a i naša mala kreativna radionica za tisak na tekstil “TISKAJ ME” otvorila je vrata svojim kupcima – kaže Glavak.

Dodaje da je, pored tiska na majice, dječju odjeću i sve ostale artikle koje standardno imaju u ponudi, posljednjih dana najtraženiji artikl višekratna periva pamučna maska.

Ustupio Renato Glavak.

– Da nas ova ružna situacija ne bi psihički uništavala, pokazali smo malo prkosa i ubacili vedru stranu u nov način života. Palo mi je na pamet da omogućimo ljudima da imaju svoje personalizirane maske. Da na njih otisnemo logo firme, ime ili sličicu nekog crtanog junaka, r’n’r sličice. Sve što nekome padne na pamet, pokušavamo pretvoriti u stvarnost. Imamo kvalitetne pamučne maske i puštamo ljudima na volju da odaberu što će nositi i koju poruku poslati svojom maskom. Ako ima netko svoju bijelu masku, može je donijeti i mi ćemo na nju otisnuti nešto po njihovoj želji – objasnio je.

Ističe da su dosad većinom radili otiske s logom za trgovine, a s obzirom na to da djeca idu u školu, ako nose maske, bit će im daleko ugodnije s maskom na kojoj je njihov omiljeni junak bilo iz crtanog, glazbenog ili filmskog svijeta.

– Nadam se da će se svi maksimalno držati pravila i da ćemo ubrzo vratiti život u normalu. Naš moto je jednostavan: Budite pozitivni – Ostanite negativni – zaključio je Glavak.

Slušaj uživo
zatvori