Srijeda, 15. svibnja 2024.

Jurio Novigradom Podravskim preko 160 na sat, drugi vozio Drnjem s tri promila alkohola

Tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća i sankcionirano 270 prometnih prekršaja.

Uzroci prometnih nesreća bili su nepropisna vožnja unazad, nepropisno pretjecanje, brzina neprimjerena uvjetima i nepropuštanje pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu.

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su tri prometne nesreće s materijalnom štetom, dok su mladi vozači izazvali dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Oba mlada vozača koji su izazvali prometne nesreće bila su pod utjecajem alkohola.

Što se tiče prometnih prekršaja, riječ je o upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, o prekoračenju dopuštenih brzina kretanja, nekorištenju sigurnosnog pojasa i o nepropisnom korištenju mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora pet vozač je bilo uhićeno, a pet vozača je bilo smješteno u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak u 11:11 na državnoj cesti u Novigradu Podravskom, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 162 kilometra na sat iako je brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu u 14:30 u Drnju, kada je 36-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,00 promila.

Izvršen je i nadzor 49 mladih vozača i utvrđeno je 12 prekršaja od kojih šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisne vožnja unazad, prekršaj upravljanja vozilom noću bez upaljenih svjetala i prekršaj ne postupanja sukladno značenju prometnog znaka.

zatvori