Petak, 26. travnja 2024.

Mlada vozačica uhvaćena s 0,19 promila akohola za volanom, dvojica jurila 140 na sat

Policija je tijekom produženog vikenda sankcionirala 205 prekršaja

Tijekom produženog vikenda, od 30. travnja do 4. svibnja, na podravsko-prigorskim prometnicama policija je sankcionirala ukupno 205 prometnih prekršaja.

Od toga su se 103 prekršaja odnosila na brzinu kretanja, 39 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 16 na upravljanje pod utjecajem alkohola i 5 na nepropisno korištenje mobitela. Četiri su vozača uhićena, a dva su bila smještena u posebnu prostoriju do otriježnjenja.

Zabilježena je i prometna nesreća s ozlijeđenom osobom: u nedjelju je teško ozlijeđen vozač motocikla zbog brzine neprimjerene uvjetima na cesti.

Rekorder vikenda što se tiče brzine bio je vozač osobnog automobila koji je uhvaćen u petak malo iza podneva kako Podravskom magistralom u Vlaislavu juri 137 kilometara na sat, usprkos ograničenju na 60. Istom brzinom kretao se i vozač osobnog automobila u subotu poslijepodne u Budančevici, usprkos ograničenju na 70 km/h.

Što se tiče alkohola, najviše je “napuhao” 25-godišnji vozač osobnog automobila u subotu navečer u Sirovoj Kataleni: 2,45 promila. Vozač je uhićen. Među prekršiteljima je zatečen i jedan recidivist koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava.

“Aktivni” su bili i mladi vozači: 20-godišnjakinja je u petak u 3 ujutro uhvaćena za upravljačem osobnog automobila u Kalinovcu s 0,19 promila alkohola u organizmu. Osim toga, mladi vozači sankcionirani su i zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, upravljanja vozilom kojemu je prometna dozvola istekla prije više od 15 dana te upravljanja tehnički neispravnim vozilom.

zatvori