Petak, 17. svibnja 2024.

Komunalac o incidentu u Špoljarskoj: Ovo se događa na više igrališta u gradu, čuvajte našu zajedničku imovinu

Koprivničko Gradsko komunalno poduzeće Komunalac oglasilo se danas o incidentu koji se dogodio prošlog petka kada je skupina mladića potrgala drvenu ogradu na dječjem igralištu u Špoljarskoj ulici te letvice iskoristila za potpalu roštilja.

Mladići su, kako se vidi na priloženoj video snimci, potrgali i zapalili drvenu ogradu koja je svega desetak dana prije toga bila obnovljena. Zapalili su i daske na drvenom stolu, što je moglo uzrokovati požar, te porazbacali smeće. Susjede koji su im prigovorili su izvrijeđali, a ponovno su se na istom mjestu okupili i u nedjelju.

Video: snimio čitatelj

“Ovaj incident samo je jedan u nizu takvih događaja na više igrališta u gradu pa se razbijene boce, slomljene daske na igralima i ostaci paljenja vatre, nažalost, mogu naći na više lokacija”, poručuju iz Komunalca. “Svojim neodgovornim ponašanjem pojedinci rade štetu svim građanima, što zbog toga jer se boje svoju djecu pustiti na igrališta, a što zbog troškova popravaka igrala i druge opreme u sklopu igrališta.”

Iz Komunalca apeliraju na sve građane, djecu, mlade i njihove roditelje da poštuju zajedničku imovinu i pravo svakog pojedinca da koristi zajedničke javne prostore kao što su to dječja igrališta.

“Vjerujemo i kako roditelji te brojni drugi građani vole posjećivati dječja igrališta te tamo uz dječji smijeh pronalaze mir i odmor od svakodnevnih obaveza. Kako bi se takva atmosfera održavala i dalje, apeliramo na sve građane Koprivnice i prigradskih naselja da brinu o prostoru igrališta, posebno sada kada će na njima biti više djece i mladih. Svaka klupa, ljuljačka ili penjalica zajednička je imovina svih građana, i sadašnjih i budućih, a kultura ponašanja nešto je što prenosimo na našu djecu koja će još generacijama koristiti upravo ta igrališta na kojima i mi danas boravimo”, poručuju iz Komunalca.

GKP Komunalac održava 45 dječjih igrališta na području grada Koprivnice i prigradskih naselja.

Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
zatvori