Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Pijani 28-godišnjak trknuo policijski auto koji ga je zaustavljao pa pobjegao s mjesta događaja

Pijani 28-godišnji vozač jučer je svojim automobilom ‘trknuo’ policijski auto koji ga je zaustavljao zvučnim i svjetlosnim znakovima i nakon toga pobjegao s mjesta događaja.

Kako doznajemo iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, jučer oko 13:50 u Imbriovcu 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 1,87 promila.

– Nakon što je vozač zaustavio vozilo, krenuo je naprijed ne vodeći računa o položaju, smjeru i brzini kretanja vozila te je bočnim ogledalom udario u bočno ogledalo policijskog vozila koje ga je prethodno zaustavljalo zvučnim i svjetlosnim znakovima. Policijsko vozilo u tom je trenutku također bilo zaustavljeno – objašnjavaju u policiji.

Dodaju da je vozač Opela potom napustio mjesto događaja te je zatečen u Selnici Podravskoj. Oglušio se na naredbe policijskih službenika da zaustavi vozilo.

Nad vozačem su uporabljena sredstva prisile te je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Slušaj uživo
zatvori